Søndag 21. mai flytter 1700-tallet inn på Norsk Folkemuseum

Søndag 21. mai fylles Folkemuseet med yrende 1700-talls stemning. Reis over 300 år tilbake og bli med på verksteder, matsmaking, marked, soldatinnskriving, kåserier, opera, stildans, audienser og mye mer. Rundt i museet kan man møte minst 50 karakterer i 1700-talls antrekk. Dette blir en dag for den som elsker 1700-tallet. Eller den som ønsker et lite innblikk i et staselig og veldig spennende århundre.

Hva: Tilbake til 1700-tallet
Når: Søndag 21. mai klokken 11-16
Hvor: Norsk Folkemuseum

Kongen kommer!
Midt på 1700-tallet regjerte kong Frederik V. i Danmark-Norge. Kongen besøkte Norge i 1749, og  var på visitt hos stattholderen på Bygdøy. Søndag kommer han tilbake og denne gangen besøker han oss på museet, hvor han vil motta noen heldige barn i høytidelig audiens. I tillegg har han med seg et skrin fra statskassen som han deler gledelig fra. For noen vil det sikkert være spennende å høre den opprinnelige velkomsttalen han holdt i 1749. For anledningen blir det også fremført en liten opera for kongen og resten av folket med sopran Vigdis Unsgård og mezzosporan Désirée Baraula.

Marked og håndverk
En viktig ingrediens i 1700-tallets hverdag og fest var markedet og håndverket. I åtte boder kan publikum kjøpe typiske 1700-talls klenodier som kravatter og krittpiper. Håndverkere som smed, silkebroderer, treskjærer og instrumentmaker viser tradisjonelt håndverk.

Stofftrykk og knappestøping
For små og store blir det mulighet for å prøve knappestøping, stofftrykking, treskjæring og spinning. Det blir dessuten smaksprøver på både fløtevafler, kartoffelkake og vassgraut slik at de besøkende kan få en smak av 1700-tallet.

Fire kåserier : «Smakebiter fra et århundre»
Den som ønsker faglig påfyll kan få med seg fire spennende kåserier med eksperter fra museet: Monica Mørch om krig, Geir Thomas Risåsen om borddekking, Marie Fonsgaard Seim om kirkekunst og Kari- Anne Pedersen om kvinnedrakt.

Museet fylt av folk i 1700-tallskostymer!
For å fylle museet med kongelige, arbeidere, tiggere, soldater, fruer og andre 1700-tallspersoner samarbeider Norsk Folkemuseum med en rekke samarbeidspartnere:

Arendal Borgelige Militære
Kong Frederik IVs Tambourafdeling af 1704