I tråd med lin og ull

Hva: Familieaktiviteter og utstilling der gjenstandene tas på.
Når: Hele vinterferien. 18-26 februar. Klokken 11-15.
Hvor: Norsk Folkemuseum.

• 022waVus5Lpb.jpg

Vennligst rør!

Har du noen gang irritert deg over utstillinger der du ikke kan ta på gjenstandene? I vinterferien åpner en utstilling på Norsk Folkemuseum som gjør noe med dette. Her kan de besøkende kjenne og ta på samtlige gjenstander i utstillingen. I tillegg kan man også lære håndverksteknikker som vises i utstillingen.

Prøv selv – med kyndig veiledning.

Det er ull og lin som er tema både for utstillingen og for aktivitetene. Her kan man lære å karde, veve, bruke hespetre og spinne både med lin og ull. Flere av museets eksperter vil bidra med kyndig veiledning. Museet her dessuten fått internasjonal hjelp fra eksperter på lin.

Lin og ull i Litauen og Norge.

Det er et samarbeid mellom tekstilhåndverkere i Norge og Litauen som danner utgangspunktet for utstillingen. I Norge var arbeid med ull en vesentlig del av det gamle bondesamfunnet. Mens de fleste hadde egen sau den gang er det svært få som lager klær av ullen de selv har hentet fra en sau.  I Litauen har lin en lignende kulturell posisjon, og mens man i Norge er i ferd meg å glemme hvordan man bearbeider ull, så er det samme i ferd med å skje med Litauens lin.

Utstillingen har som mål å spre kunnskap og lære folk disse viktige gamle håndverkstradisjonene.

Bli med og utforsk veien fra linplante til linskjorte, og fra sau til sokker! Lærerikt, involverende og veldig gøy.

• Hespetre
    Hespetre