Kven drap presten i Valle?

På Norsk Folkemuseum blir det krim hele påskeuken. Publikum skal selv finne svar på spørsmålet «Kven drap presten i Valle?».

Norsk Folkemuseum samarbeider med Samlaget og Dei nynorske festspela, og har invitert festspeldiktar Lars Mæhle til å skrive årets påskekrim. Passer for barn i alle aldre.

Hva: Kriminell påske.
Hvor: Norsk Folkemuseum
Når: 8. - 17. april kl. 11-16

  • Påskekrim 2017
    Haakon Harriss/Norsk Folkemuseum

Kriminell påske

Mordgåten bygger på en histore fra virkeligheten.  Den første protestantiske presten i Valle i Setesdal ble tatt av dage utenfor kirken en regntung morgen i 1579. Dramatiske hendelser var slett ikke uvanlige under reformasjonen. Men var det Vond-Aasumd, Vond-Gjertrud, eller Vond-Olof som sto bak prestedrapet? Små og store detektiver må hjelpe til med å finne motiv, drapsvåpen og ikke minst hvem som har utført ugjerningen. Fort deg! - for her er det et mord som må oppklares. 

På morderjakt i Friluftsmuseet

For å løse gåten blir små og store detektiver ledet rundt i store deler av museet. På i alt åtte poster finner man spor som førerstadig nærmere en løsning på den nesten 500 år gamle drapssaken. Turen går innom steder som Gol Stavkirke, Gamlebyen, og to årestuer før historien til slutt blir nøstet opp.

Barnebokforfatter skriver krim på nynorsk

Lars Mæhle er nok mest kjent for å skrevet den kritikerroste boken bak filmen Keeperen til Liverpool. I år er han Festspeldiktar under Dei nynorske festspela, og historien om prestedrapet i Valle blir også satt opp under Dei nynorske festspela. Mæhle har skrevet en rekke bøker for barn og unge og mottatt flere priser. Gjennombruddet kom med boken Landet under isen (2009). 


Lars Mæhle blir å treffe for intervju frem til påsken starter. Ta kontakt for avtale.

Museet er åpent fra 11-16 hele påsken fra 8. til 17. april.


Program og mer info om påsken finner du her:

Kontaktperson:Program- og kommunikasjonsrådgiverJon Ilseng
Norsk Folkemuseum
Boks 720 Skøyen
N-0214 Oslo
Tel.: (+47) 97 15 88 06
Tel.: (+47) 22 12 37 00
e-post: jon.ilseng@norskfolkemuseum.no