Lær å lokke på Norsk Folkemuseum!

Hva:Lokk, lur og dans
Hvor:Norsk Folkemuseum
Når:Søndag 4. september, klokken 11.00 – 16.00

På søndag kan du hørelur og bukkehorn over hele Norsk Folkemuseum. Du kan også  lære å lokke på dyra. Carine Funseth lærer publikum teknikken og prinsippene på 15 minutter.

• Kvinne blåser i lur
    Lur er en av mange instrumenter du kan høre på søndag. Morten Brun

Lukk, lur og dans er et arrangement for den som liker folkemusikk. Når Norsk Lur- og Bukkehornlag kommer på besøk har de gjerne med seg instrumenter man hverken ser eller hører så ofte. Og denne dagen kan man høre de over nær sagt hele museet. Det blir også oppvisning i ulike typer bygdedans og opptreden av Norsk Folkemuseums Dansegruppe.

Tre ganger i løpet av dagen kan de besøkende være med på minikurs i lokking. På drøye 15 minutter lærer Carine Funseth de besøkende å lokke på dyra. Det er dyr på museet, så man kan prøve sine ferdigheter etter endt kurs.

Det blir også mulig å lære å spille hardingfele. Bærum Spellemannslag arrangerer Drop-in kurs fra 12.00 –16.00.

Kontaktperson:

Jon Ilseng