Øl og brus

Ølbrygging - tradisjonsøl og gårdsbrygging møter moderne hjemmebrygging.

  • NF.34005-003_beskaret.jpg
    1/1
    Tradisjonsøl og ølkultur på Norsk Folkemuseum. Norsk Folkemuseum

Hvordan brygge øl

En tradisjonell gårdsbrygger og en moderne hjemmebrygger viser prosessene side om side. Følg bryggeprosessen. Se, lukt og smak! 

Lars Marius Gardshol kåserer om ølbryggingens historie.

Dag Jørgensen fra Voss Bryggerier kåserer om tradisjonsøl og lokal tilknytning.

Nordbrygg forteller om hjemmebrygging.

Malt, kveik og humle

Forfatter Knut Albert Solem kåserer om smaken av norske mikrobryggerier og tar publikum med på smakstur.

Ølkultur

Kaja Merete Haug Hagen kåserer om religiøse øltradisjoner og viser gjenstander fra museets samlinger som ølboller og drikkehorn.

Mikrobryggerier

Mikrobryggeriene Nøisom, Små Vesen, St. Halvards Bryggeri, Rena Bryggeri og Voss Bryggerier forteller og tilbyr smaksprøver. 

Økologisk brus

Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk presenterer økologisk brus - tyttebærbrus, blåbærbrus og ingefærbrus. Smakskonkurranser for barn. 

I Apoteket lager vi brusbobler av sitronsyre og natrium.

Øl og brus

  • 11.00 – 16.00 Tradisjonsøl, ølkultur og økologisk brus.

11. juni : 11.00 – 16.00