Ølnerder og bruselskere møtes på Folkemuseet

Søndag 11. juni kl. 11-16

For en ølnerd tørst på kultur blir det en dag der tradisjonell gårdsbrygging og moderne hjemmebrygging møtes. Bruselskerne kan bli med til Apoteket der vi lager brusbobler av sitronsyre og natron. Smakskonkurranse, kåseri, ølsmaking, ølquiz, mikrobryggeier, tradisjonbrygging og presentasjon av ølrelaterte kulturskatter er hva publikum kan oppleve på Folkemuseet på søndag.

• 0E5A9160_AS_red.jpg
    Haakon Harriss

Brusdag for barna
For barna blir det smakskonkurranse på brus. Å lage bobler i brusen er sikkert en spennende opplevelse for de små. I gamle dager gjorde man slikt på apoteket, og siden museet har et gammelt apotek, er barna invitert til å se hvordan dette foregikk.

Tradisjonsøl og hjemmebrygging
Voss bryggerier kommer for å vise hvordan tradisjonsøl brygges. Dette bryggeriet brygger øl på den gamle måten, og her har nok selv mange ølnerder mye å lære. Tradisjonsbryggeren står side om side med en moderne hjemmebrygger Unni Irmelin Kvam.

Møt mikrobryggeriene
Mikrobryggeriene er en viktig del av den moderne øltradisjonen. Nøisom, Små Vesen, St. Hallvards Bryggerier, Rena Bryggerier AS og Voss Bryggerier kommer alle. Her kan man høre hvordan de jobber, og man kan smake på brygget deres. Det blir også ølquiz og guidede smaksrunder blant bryggeriene med forfatter Knut Albert Solem.

Kåserier om ølkultur
Norsk Folkemuseum er en viktig formidler av kunnskap, og for den som interesserer seg for ølkultur blir det en lærerik dag. Dagen avsluttes med tre kåserier:

«Øllandskapet i Norge for dummies og nerder» ved Lars Marius Garshol.
«Voss – Bryggeri – mellom tradisjon og det moderne» ved Dag Jørgensen.
«Øl for Gud og hvermann» med Kaja Merete Haug Hagen.

Jon Ilseng
Program- og kommunikasjonsrådgiver