Trollene inntar Norsk Folkemuseum

På søndag inntar troll, huldre og andre underjordiske vesener Bygdøy, da Norsk Folkemuseum stiller spørsmålet: Er du redd for trollet? Passer for trollunger i alle aldere.

Hva: Hvem er redd for trollet?
Når:28. august 11-16.
Hvor:Norsk Folkemuseum

  • Bergtrollet
    1/1
    Bergtrollet (c) Morten Thyholt/Nix Forlag

Alle vet at troll er store og skumle, at fjøsnisser skal ha grøt og at huldra kan lokke folk inn i berget, men få vet så mye mer. Hva trodde egentlig folk på før i tiden? Trodde de virkelig på de underjordiske? Og i så fall hvorfor?

Gjennom teater, opplevelesessti i vettenes rike, trollhaleverksted og utstilling om troll blir både barn og voksne bedre kjent med disse skapningene. Her går kunnskap og underholdning hånd i hånd, og barna kommer helt sikkert til å lære noe de husker i lang, lang tid.

Nittedal Teater  setter opp forestillingen Trollenes anmarsj i Friluftsteateret. Stykket vare i 20 min og spilles kl. 12:30 og 14:30. Like i nærheten blir det verksted der man kan lage sin egen trollhale.

Mest spennende blir nok likevel opplevelsesstien i vettenes rike. Her møter man folketro, tusser og huldre i skjønn forening.  Folkemuseet skaper en perfekt arena.

Troen på de underjordiske kunne gi en forklaring på merkelige hendelser, enten kornet vokste fort og kraftig, hesten rømte eller ølet ble sterkere enn vanlig. Folk hadde både respekt og frykt for de underjordiske. På søndag kan både barn og voksne få lære  om de underjordiske - og kanskje føle på den frykten man hadde for dem.

Kontaktperson: 

Jon Ilseng, Program- og kommunikasjonsrådgiver 
Tel.: (+47) 97 15 88 06

e-post:jon.ilseng@norskfolkemuseum.no