Hopp til hovedinnhold

Norsk etnologisk gransking

- et utadvendt kulturhistorisk arkiv ved Norsk Folkemuseum

  • 1/1

Norsk etnologisk gransking ble etablert i 1946 for å samle, forvalte, formidle og forske på beretninger fra dagliglivets historie - og for å være et nasjonalt ressurssenter for innsamlingen av personlige minner.

En bærebjelke i NEGs virksomhet er den løpende serien med spørrelister, der et nettverk av privatpersoner svarer på spørsmål fra arkivet om forskjellige emner. Meddelerne svarer ut fra egne erfaringer, kunnskaper og minner. Våre samlinger er mye brukt av masterstudenter, forskere og andre forfattere.

I tillegg til spørrelisteserien gjennomfører NEG med ujevne mellomrom dokumentasjonsprosjekt av ulik karakter. Vi samarbeider ofte med andre museer og tradisjonsarkiv, både i Norge og i resten av verden. 

Vil du sende ut undersøkelser om tema innenfor dagliglivets historie? NEG kan gi hjelp med å lage og sende ut undersøkelsen. Ta kontakt for å høre hva vi kan bidra med, priser og vilkår.

Pågående innsamlinger

Bidra med erfaringer, kunnskap og minner, som dagens og fremtidens forskere kan skrive kulturhistorie ut fra! Du kan også svare på våre gamle undersøkelser. Vi tar alltid imot flere svar, og det er ingen frister.

  • Neg logo
    1/1
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1