Åpningshelg for julemarkedet på Norsk Folkemuseum

Lørdag 30. november åpner det tradisjonsrike julemarkedet på Norsk Folkemuseum. Museet er pyntet til jul etter lokale norske juletradisjoner, og for mange i Oslo og omegn er et besøk på julemarkedet på Bygdøy en viktig førjulstradisjon.

• Julemarked på Norsk Folkemuseum i Oslo
    Morten Brun

- Våre besøkende gir uttrykk for at julemarkedet er en viktig del av deres juleforberedelser. For noen blir det ikke jul uten, sier Jon Ilseng ved Norsk Folkemuseum.

Julemarkedet på Norsk Folkemuseum viser norsk jul gjennom flere hundre år. Her kan besøkende oppleve hvordan julaften utspilte seg i et kjøpmannshjem i Brevik på 1700-tallet, i Numedal på 1800-tallet, eller på Enerhaugen på 1900-tallet.

Markedsplassen trekker mange kjøpelystne til museet. Fra 120 salgsboder kan man handle håndverk, klær, mat, smykker, bruksgjenstander og gaver som alle gjør seg godt under juletreet. For barna er aktiviteter som ponniriding og nisseverksted alltid like populært. Årets nyhet er  «grisebingen". Her kan hele familien pynte marsipangriser.

- Barna elsker julemarkedet akkurat som de elsker julen. Vår oppgave er by på noe som faller i smak hos hele familien. Kåseri og konserter er derfor en like viktig del av tilbudet som aktiviteter for barna. Her er det noe for alle som ønsker å komme i julestemning - uansett alder, avslutter Ilseng.

Julemarkedet arrangeres over to helger: 30. november - 1. desember, og 7.- 8. desember. Første markedsdag er det gratis inngang for OBOS-medlemmer med familie. Det ventes opp mot 30.000 besøkende fordelt på de fire markedsdagene.

Stian Nybru

Kontakt: Jon Ilseng, Tel: (+47) 97  15 88 06