Barnas vinterferie med snøgaranti!

Norsk Folkemuseum inviterer til vinterferie med snøgaranti. Her kan barna lage snømenn, slik de gjorde før i tiden.

Hva: Barnas vinterferie
Når: 15.-23. februar 2020, kl 11-16
Hvor: Norsk Folkemuseum

  • Gutt  med ski, Anders Beer Wilse, Norsk Folkemuseum (Foto/Photo)
    1/1
    Anders Beer Wilse, Norsk Folkemuseum

Snømanngaranti!

I en snøfattig vinter er det ikke mye som minner om vinterferie slik den var før i tiden. Dette gjør Folkemuseet noe med, og skaffer til veie nok snø til å arrangere snømannkonkurrranse.  Museets bonde, Gard Anstensrud, forklarer: - Et av de lokale skianleggene på Østlandet har ikke nok snø til å holde anlegget åpent. Derfor fikk vi tilbud om å overta den. Det er bedre at barna kan bruke snøen til å lage en snømann enn at den ligger der og smelter. Dessuten bor jeg rett ved siden av anlegget, så jeg tar snøen med på traktoren på vei til jobben.

Ingen vinterferie uten hyttetur!
DNT-hytta Hovinkoia på museet holder åpent hver dag, med hjelp fra frivillige fra DNT. Her blir det grilling av banan med sjokolade og servering av toddy. På «vinterstien» rundt på museet får barna lærerike oppgaver de må løse. Også her kåres det vinnere. I helgen er fjøset åpent.

Eget fastelavnsprogram
På fastelavnssøndagen 23. februar kan publikum lage fastelavnsris eller spise fastelavnsboller. Det blir også godteri til barna. Alle barn kommer gratis inn dersom de kler seg utfastelavnssøndagen. 

Kontakt: Jon Ilseng, Tel: (+47) 97  15 88 06 

E-post: jon.ilseng@norskfolkemuseum.no