Bogstad Gård søker omviser på tilkallingsbasis

Ønsker du å være omviser på Bogstad gård?

Søknadsfrist 1. mars 2020

Bogstad gård søker omviser på tilkallingsbasis. Påbegynt eller gjennomført utdannelse innen historie, kunst- og kulturhistoriske fag vil være en forutsetning, i likhet med fleksibilitet og god formidlingsevne. Arbeidsoppdraget omfatter faglige omvisninger i et historisk herregårdsanlegg med høy kulturminneverdi. I utgangspunktet er det ønskelig med omvisninger hver fjerde helg, samt ved behov til bestilte omvisninger, skolebesøk eller ved større arrangementer. Har du i tillegg erfaring innen drama og teater er det en fordel, da det av og til kan være behov for levendegjøring for barn i museet.

Bogstad gård har en sentral plass i norsk historie, både som industrigods og som sentrum for norsk politisk historie. En omvisning på Bogstad dekker kunnskap om den nasjonale historien, men hjemmet med innbo og kunst står også sentralt. Norges eldste landskapspark omgir bygningene.

Bogstad gård utgjør en av seks konsoliderte enheter i Stiftelsen Norsk Folkemuseum. Anlegget ligger ved inngangsporten til Sørkedalen og tar imot gjester hele året. Her er museumsbutikk, kafé og skiftende utstillinger. Det gamle høyloftet er omgjort til selskaps- og konferanselokaler. Gårdsdriften med fjøset drives av Oslo kommune og er tilrettelagt som besøksgård. Bogstad har ca. 120 000 besøkende i året.

Høres dette interessant ut?

Tiltredelse fra 1. april. For spørsmål vedrørende stillingen, kontakt fagkonsulent Ida Lützow-Holm 412 10 045 eller avdelingsdirektør Mette Møller Mork 450 22 448.

Søknad: bruk vedlagte lenke til vår søknadsportal