Tidsrom 1600-1914: Fortellinger om da Norge ble moderne

Velkommen til boklansering torsdag 16. februar!

Om boken

• bokomslag

Tidsrom er et stykke Norgeshistorie, fortalt gjennom ting som tilhørte det fremvoksende borgerskapet på 1600-tallet og fram mot 1914. Boken er en forlengelse av TIDSROM 1600–1914 på Norsk Folkemuseum, museets største innendørs utstilling noensinne.

Alle rom og gjenstander fra samlingen er fotografert spesielt for boken, og forsynt med fyldige bildetekster. Det betyr at leseren hvor som helst i boken kan bevege seg fra enkeltstående historier knyttet til rom og gjenstander og til de større historiske linjene i hovedteksten, og motsatt vei, fra den store historien og ned til detaljer i klær, interiører og andre gjenstander fra tiden 1600-1914.

Kari Telste er redaktør og hovedforfatter for boken. Andre bidragsytere er Marie Fongaard Seim, Monica Mørch, Gjertrud Sæter, Torgeir Kjos, Erika Ravne Scott, Trond Bjorli og Stian Nybru.

Boklansering

Boken lanseres på Norsk Folkemuseum torsdag 16. februar 13.00-15.00.

13.00-14.00: Lansering og bokbad med forfatterne. Servering av mat og drikke som ble populær blant borgerskapet på denne tiden: kaffe, te og krydderkake. Musikalsk innslag.

14.00 - 15.00: Vandring i utstillingen Tidsrom med kunstneriske iscenesettelser fra boken.

Billetter

Arrangementet er gratis, men du må hente ut billett her. Det er begrenset antall plasser, og påmeldingen er bindende.

Velkommen!