Boligfestivalen - Ta vare på hjemmet ditt - med eksperthjelp!

Enten man bor i trehus, murhus eller i en bygård er det mye å tenke på når de kommer til vedlikehold. Fortvil ikke, lørdag 25. mai kl 11-16 på Norsk Folkemuseum samles en stor rekke håndverkere, rådgivere og eksperter som gir råd, hjelp og inspirasjon til akkurat din bolig. Vel møtt til årets begivenhet innen bygningsvern!

  • Boligfestival på Norsk Folkemuseum 25. mai, 2019.
    1/1
    Boligfestival på Norsk Folkemuseum 25. mai, 2019. Haakon Harriss, Norsk Folkemuseum

En unik samling eksperter
Bygninger fra alle perioder har sine særpreg som stadig flere ønsker å ta vare på. Men hva er best for din bolig? Hvordan gjør du det? Og hvem skal du egentlig spørre om råd? Mange har spørsmål om vedlikehold, innredning eller etterisolering. På Norsk Folkemuseum finner du svarene.

Råd for alle!  
Lørdag forener Bygg og Bevar, Fortidsminneforeningen og Norsk Folkemuseum krefter, og samler bygningsvernsrådgivere, håndverkere og leverandører. Hovedfokus blir på boliger før 1950, men her er det råd og tips for alle som bor i en bolig! 

Årets begivenhet 
Årets begivenhet innen bygningsvern, sier Bygg og Bevar. En familiefest for alle som er glade i boligen sin, sier Norsk Folkemuseum. For her treffer du et bredt utvalg av eksperter som gir huseiere råd, og demonstrerer ulike teknikker. Dessuten er det også mye publikum kan få prøve selv. Det høvles, mures, trevles og males rundt på hele museet. Så uansett om man har et stort eller lite boligprosjekt, så vil et besøk på Norsk Folkemuseum gi nytt liv og ny kunnskap til prosjektet. Og til boligen din.  

Salgsboder
Å finne produkter som passer akkurat din bolig er ikke alltid så lett. På folkemuseet er det derfor samlet en rekke butikker til et salgstorg – et lite julemarked innen bygg, interiør og vedlikehold. Her finner du det meste du kan ønske deg til akkurat din bolig, og det fra ulike tidsperioder. Du finner blant annet tradisjonelle håndlagede fliser og tapeter i ulike mønster.

Trenger du råd om fargevalg – eller har du kanskje hørt at linoljemaling er det rette valget for huset ditt? Da finner du flere leverandører som kan fortelle deg om hvordan du skal gå frem for å få resultatet du drømmer om.

Rådgivning
Visste du at det er mulig å motta støtte for å sette i stand huset eller bygården din? På lørdag treffer du representanter fra flere aktører som tilbyr støtteordninger, og som kan gi deg tips om hvordan du går frem i prosessen. Har du et konkret spørsmål eller en problemstilling fra ditt prosjekt, kan du ta en prat med de som kan gi deg gode råd på veien.

Murhus eller bygård?
Bor du i en bygård eller et murhus og skal i gang med endringer eller oppussing av fasade eller oppgang? Eller lurer du på hvorfor pussen på gården du bor i har blitt stygg? Mange eiere i bygårder i Oslo sliter med å finne råd til vedlikehold av fasader og oppganger. På Folkemuseet den 25. mai vil flere murspesialister være på plass for å gi råd om riktig puss eller murbehandling, og gi tips og råd til fargevalg i oppganger fra ulike perioder.

Bygningsvern for barna
Hva med barna? Det finnes aktiviteter for hele familien denne dagen. Blant opplegget som er skreddersydd til barn finner du smikurs, bygging av laftesett, spikring, koking av maling og restaurering av vinduer. Hjemmelagde kanelboller fra vedfyrt bakerovn er også til salgs dersom energinivået skulle dale mens man holder på.  

Kontakt:

Presseansvarlig Norsk Folkemuseum, Jon Ilseng, Tel: (+47) 97 15 88 06 
E-post: jon.ilseng@norskfolkemuseum.no 

Elller 
Presseansvarlig Bygg og Bevar Anette Ramstad Tel: (+47) 45 42 42 23
E.post: anette@bnl.no


Mer om Boligfestivalen her.