Den store familiefesten på Sankthans

Sommerens høydepunkt på Norsk Folkemuseum er definitivt familiefesten på Sankthansaften. Her blir det seks og en halv time med konserter, grilling, barneaktiviteter og familieunderholdning. På scenen: Ingebjørg Bratland, Hekla Stålstrenga og Skrimmel Skrammel.

  • 1/1
    Morten Brun

Hva: Sankthansfest! ​ 
Hvor: Norsk Folkemuseum 
Når: Lørdag 23. juni, klokken 15.00 – 21.30

En skikkelig familiefest! 
Folkemuseets Sankthansfest er en heldagsfest for hele familien. De siste årene har arrangementet vokst til å bli en dag som kun overgås av Julemarkedet i popularitet på Norsk Folkemuseum. Kombinasjonen av kultur, barneaktiviteter og familieunderholdning gjøre at hele familien finner noe som passer for dem. 

Kultur og underholdning for hel familien 
Jonsokbryllup etter gammel vestnorsk tradisjon, med opptog, spellemann og folkedans er veldig populært og danner en fin ramme for arrangementet. Her kan barn ta del og lære om tradisjoner de ikke hører om andre steder. Blomsterkransverksted henter frem kunstneren hos barna, og gjerne hos de vokse som hjelper til. 

Full fest fra scenen på Festplassen! 
Artistene Hekla Stålstrenga og Ingebjørg Bratland passer perfekt i den unike rammen Norsk Folkemuseum byr på.  Bratland er udødeliggjort med tittelsporet til Jul i Svingen, fra en plate hun vant Spellemannprisen med. Bratland har også beveget seg utenfor den tradisjonsrike visemusikken og sunget med rapperen Lars Vaular. På Sankthansaften stiller hun med fullt band, men uten rapper. Hekla Stålstrenga drar i gang konsertene med ståbass, kassegitar og fullt trøkk.  Skrimmel Skrammel stiller med smilegaranti og engasjerer garantert de små til både allsang og jubel. Det er bare å glede seg!

Ta med grillmat! 
De som ønsker å lære mer om et av museets mest spennende og omfattende bygg, bør bli med på omvisning i OBOS-gården Wessels gate 15. Der forteller førstekonservator Morten Bing om de ulike hjemmene i bygården, som er flyttet til Norsk Folkemuseum for noen år siden. 

Sankthansfest er en veldig spesiell dag, men likevel gjelder vanlige inngangspenger. Samme pris for mye mer, med andre ord!  

Sankthansfesten arrangeres i samarbeid med OBOS. Det er derfor gratis inngang for OBOS-medlemmer, som kan ta med seg fire gjester.

 Program for dagen

·        10.00 – 21.30 Åpent museum med sommertilbud og liv i hus og tun.

·        15.00 – 21.30 Sankthansfeiring for hele familien: Jonsokbryllup, underholdning og grilling.

·        15.00 – 16.30 Blomsterkransverksted. Barna kan lage sin egen blomsterkrans. I Karterud.

·        16.00 Omvisning i OBOS-gården Wessels gate 15 ved førstekonservator Morten Bing.

·        16.30 Jonsokbryllup etter gammel vest-norsk tradisjon. Opptog med spellemann og dans. Går fra Karterud til Trøndelagstunet.

·        17.30 – 17.45 Sangleker på Festplassen.

·        18.00 – 21.30 Familiekonsert på Festplassen. Skrimmel Skrammel - Hekla Stålstrenga - Ingebjørg Bratland.

·        22.00 Museet stenger

 

Jon Ilseng
Program- og kommunikasjonsrådgiver

Norsk Folkemuseum

Tel.: (+47) 97 15 88 06

e-post: jon.ilseng@norskfolkemuseum.no

www.norskfolkemuseum.no