DNT-hytta Hovinkoia åpner i vinterferien

Lørdag 17. februar klokken 12.00 åpner DNT-hytta Hovinkoia på Norsk Folkemuseum. Det blir det stor pølsefest, foredrag og familieunderholdning.

• DNT-hytta Hovinkoia på Norsk Folkmuseum 7. februar 2018.
    Astrid Santa, Norsk Folkemuseum

Hva: Åpning av DNT– hytta Hovinkoia på Norsk Folkemuseum.
Når:17.februar klokken 12.00.
Hele vinterferien kl 11.00 – 15.00 blir det aktiviteter ved erfarne DNTere.

Formidling av turglede!

DNT-Hytta skal brukes til å fortelle om turglede, og om hvor sentralt dette er i den norske folkesjela. Det å gå på tur, og å være i naturen, er en så viktig del av nordmenns identitet at Norsk Folkemuseum mener fenomenet fortjener en plass på museet. Derfor settes en DNT-hytte i Friluftsmuseet. Her skal vi forsøke å forklare folk fra hele verden hva det betyr å gå på tur. Hytta har stått på Ringerike der den ble reist i 1937, og kommer til Folkemuseet som et ledd i 150 årsjubileet til DNT. Lørdag åpner endelig hytta sine dører for publikum.

Åpning og pølsefest!
For å markere åpningen blir det underholdning for både små og store. Gratis pølser og grilling passer for de fleste. Eventyrteater "Søstrene på Verket", og dansing med DNT-maskoten Turbo blir stor stas for barna, mens mange sikkert lar seg friste av foredraget «Da fjellet ble dannet» av professor Rune Slagstad.

17. februar – 25. februar klokken 11-15
Vinterferien er tid for hyttetur, og det er hva man får på Norsk Folkemuseum hele vinterferieuken. Hver dag fra 11-15 blir det spill, hygge og omvisning i hytta. Utendørs blir det natursti for hele familien. På bålet griller vi banan og popper popcorn. I tillegg hører både appelsin og sjokolade med til en skikkelig utendørs vintertur.

Det blir også mulig å prøve seg på museets natursti, tilrettelagt av DNT.

Vinterferien arrangeres i samarbeid med DNT, som stiller med mannskap hele uka.