En hel søndag med hel sau

På søndag er det endelig klart for en av barnas store dager på Norsk Folkemuseum: Dagen da vi klipper sauene! Å se en hårete, lodden sau bli forvandlet til et nakent lite dyr er stor stas for unge tilskuere. For de voksne blir det demonstrasjon av mat.

Hva: Hel sau
Når: Søndag 10. september klokken 11 - 16
Hvor: Norsk Folkemuseum

  • Maskinklipp av sau
    1/1
    Maskinklipp av sau. Fra saueklippedagen på Norsk Folkemuseum, 2013 Haakon Michael Harris

Se – vi klipper sauen!
Det er ikke hvem som helst som får lov til å  klippe sauene på Norsk Folkemuseum. Derfor har man satt en tidligere norgesmester på jobben. Hun klipper både med saks og med moderne klippemaskin. Klippingen foregår utover hele dagen.

Vi utnytter hele sauen
I dagens samfunn er det stadig mer fokus på å utnytte hele dyret. Dette hadde man også i gamle dager da dyret ble brukt til mat, klær og utstyr. På kjøkkenet demonstrerer vi hvordan man parterer sauen og bruker de forskjellige delene i ulike retter. Det blir smaksprøver på klassikeren fårikål.

Lage musikk av dyret
Hornet på sauebukken kan også brukes til å lage instrumenter. Instrumentmaker og musiker Odd Syvarnes Lund spiller på bukkehorn og viser hvordan man lager et slikt instrument.

Ull-aktiviteter for barn
Oslo Fylkeshusflidslag tilbyr aktiviteter for barn. Her kan barna lære å spinne, karde, hekle og bruke kabylsk vev. Alt med ull fra sauen.

Åpnet veveri
Veveriet holder åpnet under arrangementet og har spennende tilbud. 

Kontaktperson:

Jon Ilseng
Tel.: (+47) 97 15 88 06
e-post: jon.ilseng@norskfolkemuseum.no