Hopp til hovedinnhold

Fest og høytid

Forening for kulturforsknings fagkonferanse
24.-26. januar 2024

I januar 2024 inviterer vi til fest hos stiftelsen Norsk Folkemuseum – bokstavelig talt.

Vi er stolte over å være vertskap for Forening for kulturforsknings fagkonferanse, og denne gangen har konferansen temaet Fest og høytid. Et nytt blikk på markering, ritual, festival, feiring, sammenkomst og avskjed.

Vi inviterer til en fornya faglig diskusjon av festlige skikker, høytider og tradisjoner. Markeringer og høytideligheter er ofte konservative, og endringer kan skje sakte og nesten umerkelig. Samtidig kan nye tider kreve helt nye former og uttrykk. I festene og høytidene finner vi spennet i menneskelivet, fra sorg til glede og fra individ til kollektiv.

Til konferansen har det kommet inn innlegg fra kulturhistoriske forskere ved universiteter og museer i hele Norge. Over femti innlegg kommer til å bli presentert over tre dager, med temaer som spenner fra primstavens høytidsmarkeringer til Eurovision-fest, fotografienes rolle i høytidene. Vi skal diskutere julekort, kreppapir, sørgebind, kranselag, gravferder og mye, mye annet.

Dr. Kari Telste og Dr. Lizette Gradén er hovedtalere, og konferansen finner sted på IBSEN Teater og museum, Gjestestuene på Norsk Folkemuseum, og Norsk Maritimt Museum.

Påmelding og priser

Konferansen er åpen for alle interesserte.

  • Deltatkeravgift uten middag: 1200,-​
  • Deltakeravgift med middag 2200,-
  • Student uten middag: 800,-
  • Student med middag: 1000,-