Fastelavn blir FAKElavn

Tradisjonell fastelavns-feiring og alt snudd på hodet! Det er hva Norsk Folkemuseums familiearrangement FAKElavn byr på søndag 3. mars. Her blir det ris, boller, narr, narresti, lyvekonkurranse og Fake History.

  • "FAKE"lavn på Norsk Folkemuseum 3. mars, 2019.
    1/1
    "FAKE"lavn på Norsk Folkemuseum 3. mars, 2019. Haakon Harriss, Norsk Folkemuseum.

Hva:  FAKElavn
Hvor:  Norsk Folkemuseum
Når:  Søndag 3. mars kl 11.00 - 16.00, 2019

Rollebytte og karneval
Fastelavn er en tradisjon som knyttes til faste, karneval og det å bytte roller. Før i tiden kledde gjerne barn seg ut som voksne. På søndag er det ikke bare rollene som byttes. Da bytter man også ut sannhet med usannheter og fakta med skrøner når Norsk Folkemuseum serverer sin egne versjon av Fake News, nemlig Fake History.

Møt narren på narrestien
Publikum inviteres til å gå «narrestien» der de møter narren som prøver å lure dem. Her blir man utfordret til å skille mellom fleip eller fakta på ulike poster. Hvem lar seg lure? Denne dagen kan man også finne ut hvem i familien er best til å lye under lyvekonkurransen!

Det blir premieutdeling hver time fra 13-16.

Flammer og gjøgleri
Ablegøyer, gjøglerier og flammeblåsing er en del av den europeiske karnevalstradisjonen som hører til fastelavn. På folkemuseet kan man selv prøve seg om gjøglere. Flammeblåsing derimot overlates til proffene…

Konspriasjonsteori og Fake News
Det blir et møte med ulike konspirasjonsteorier. Her presenteres både kjente, som den om månelandingen, og noen mer ukjente teorier som konspirasjonsteorien om Mark i magen dersom man spiser snø.

Tegn noe usant!
For barna blir sikkert tegnekonkurransen en spennende utfordring: «tegn noe som er usant!».

Tradisjonell feiring!
Her blir det tradisjonell og utradisjonell markering i skjønn forening. Vel møtt til en veldig spennende fastelavnfeiring.

Kontakter:

Presseansvarlig, Jon Ilseng, Tel: (+47) 97 15 88 06 
E-post: jon.ilseng@norskfolkemuseum.no