Friluftsteatret

I 2019 ble Norsk Folkemuseums 101 år gamle Friluftsteater rehabilitert og står nå klar til bruk.

  • Friluftsteatret logo
    1/1
  • 1/2
  • Friluftsteatret 2019
    2/2
    Det rehabiliterte Friluftsteatret, mellom Bedehuset, Sagastue og Finnmark. Haakon Harriss / Norsk Folkemuseum

Friluftsteateret har en unik og hensiktsmessig plassering i Friluftsmuseet, noe som gjør den lett anvendelig. Men viktigere er Friluftsteaterets utforming, elegant anlagt i landskapet, som en attraktiv intimscene, der kommunikasjonen mellom scene og «sal» blir fantastisk. Det er følelsen av å sitte skjermet, tett og nært i et lukket rom, og likevel være i naturen og det åpne landskapet, som gjør bruken av og opplevelsene i Friluftsteateret så unike.

Paa begge sider af tilskuerpladsene er der Fjeld, som skal klædes med efeu. Theatret ligger lunt og giver et hyggelig inntrykk. Scenen, som flankeres af to store furuer, har barskogen som baggrund.

Folkemuseets friluftsscene ble etablert i 1918. Det var på det tidspunkt allerede spilt teater på museet i et par år – i bakken mellom Stavkirken og Rolstadloftet – men det var behov for en permanent og mer hensiktsmessig scene. Arkitekt Henrik Bull (som også var arkitekt for «Byavdelingen») fikk ansvar for utforming og terrengtilpasning.

Les mer om Friluftsteatrets historie