Gift deg på Folkemuseet!

Tidenes bryllup på Norsk Folkemuseum

  • Tidenes bryllup på Norsk Folkemuseum, brudepar i Chrystiegården
    Lykkelig på den store dagen! Foto: Beate Kjørslevik

Lørdag 8. juni får giftelystne mulighet til å gifte seg på Norsk Folkemuseum! 
Da legger vi til rette for bryllup i noen av våre flotteste bygninger og miljøer. Dere kan velge vigsler fra kirken (prest) eller fra rådhuset (offentlig godkjent vigsler).  Dere må melde dere på ønsket tid og sted, og dere må også ordne med prøvingsattest, så tar vi resten av jobben. Det blir stor fest med fokus på kjærlighet og feiring for alle som besøker museet denne dagen – kom og bli med!

NB! Tidsfristen til å gifte seg på museet lørdag 8. juni gikk ut 8. mars i år. Informasjonen på sidene under er primært ment for allerede påmeldte brudepar. Vi har mange flotte tilbud til det generelle publikum denne lørdagen, for mer informasjon om disse, se her

Vi håper dette vil være et spennende alternativ for giftelystne som ønsker en litt spontan og romantisk ramme rundt bryllupet sitt. Og som kanskje ikke vil feire med en stor og kostbar bryllupsfest for masse gjester og mye planlegging. Hos oss er det greit å invitere 10 eller 30 gjester. Eller bare komme på egenhånd og gjøre dagen helt privat og spesiell for akkurat dere to. Selvsagt kan dere også invitere masse venner, gifte dere på museet og reise videre til den store bryllupsfesten etterpå. 

Du velger selv hvordan du vil pynte deg og hvor mye du vil legge i dagen hos oss. Vi stiller med Oslos mest romantiske ramme,  vigslere, vitner og musiker, og ønsker velkommen til Tidenes bryllup  på Norsk Folkemuseum!

Planlegger dere å invitere flere enn 30 gjester, vil vi gjerne ha beskjed, slik at vi vet om de store gruppene og kan tilrettelegge litt ekstra for dere.

Her kan dere gifte dere

Rammen for vielsen velger dere selv, enten dere vil gifte dere i en bondestue, på en bensinstasjon, i en DNT-hytte eller noen av de andre spesielle stedene vi har valgt ut.

Slik fungerer det

Vi ordner det meste og har vigsler på plass for dere.  Selve seremonien tar ca 10 - 20 minutter og dere booker dere inn på ønsket sted til ønsket tid i lokalene vi har presentert over. Vi har vitner på plass hvis dere ønsker å bruke dem. Dere kan også ta med egne vitner/forlovere hvis dere foretrekker. Det kreves at det er to vitner/forlovere tilstede. Vitner må være over 18 år og må kunne signere vigselsprotokollen. Både vitnene og dere må ha med egen legitimasjon. Dere må også ha ordnet med godkjent prøvingsattest.

Selve vielsen er helt privat for dere og gjestene deres. Vi har også en musiker tilstede som vil spille litt før og etter vielsen, etter repertoar tilpasset stedet. Dere blir viet av en prest fra Oslo domkirke eller en offentlig vigsler fra Oslo rådhus, avhengig av om dere har valgt borgerlig eller kirkelig vigsel.  På Leikanger prestegård og i Bensinstasjonen tilbys kirkelig vigsel. På DNT-hytta Hovinkoia, i Gulsvikstua og i Chrystiegården tilbys borgerlig vigsel. 

Når dere ankommer museet denne dagen, blir dere tatt imot og veiledet til stedet der deres vielse skal foregå. Vi har skiftetelt og stylingtelt for den som ønsker å bruke det. Vi har også bod hvor man kan lage bryllupskranser, samt kunsthåndverkere og museumsbutikk hvor det er mulig å kjøpe flotte gaver. Mer om dette under Tilbud til bryllupsfesten

Det koster 2900 kr per par å gifte seg på Folkemuseet denne dagen, og det er bindene påmelding. Inngang til museet er gratis for brudepar og deres barn, samt for opp til fire forlovere. Alle andre gjester betaler vanlig inngangspris. 

Vielser kan bestilles på faste tidspunkt to ganger i timen fra kl 11 til kl 16. Museet er åpent  kl 10 - 17.

Program og praktisk info

  • Tidenes bryllup, brudepar sitter i melkerampe
    1/1
    Vi arrangerer Tidenes bryllup med mulighet til å vie seg på Folkemuseet 8. juni 2019 Foto: B Kjørslevik