Hopp til hovedinnhold

Arrangementer for medlemmer

Kjøp årskort på Norsk Folkemuseum og få invitasjon til eksklusive medlemsarrangementer.

Medlemsarrangementer 2023

9. november: Åpen kveld - Klær & Klima

Kl. 18-21

Torsdag 9. november inviterer Norsk Folkemuseum til Åpen kveld - der studier av den mangfoldige klesgarderoben står i sentrum - med et inspirerende og bevisstgjørende program kretsende rundt klær & klima.

Programmet byr på historiske garderober gjennom 300 år: vår tids- og din egen garderobe, garderober fra bruktbutikker, garderober i museets kostymeavdeling, og garderobeskatter i museets gjenstandssamling. Gjennom kveldens program løfter publikum og ekspertene i fellesskap frem gjenbruk, omsøm, vintagestiler, stopping, og lapping, og tar sansene i bruk i et eget «sanselaboratorium».

Åpen kveld er kunnskapsdeling og moro i et uformelt forum. Her møter du engasjerte eksperter, museets ansatte, og kveldens samarbeidspartnere, til samtaler, kåserier, prøving av kostymer, kulturhistoriske fortellinger, visninger av klesskatter fra museets samlinger, og enda mer. Museets kantine er kveldens kafé, med mulighet for kjøp av kaffe, noe godt i glasset, bakst, og wienerpølser.

NF Medlem tilbys rabatterte billetter til Åpen kveld: Klær & Klima til 100 kroner per billett. 

30. november: Førvisning av årets juleutstilling

Kl. 18-19    

Norsk Folkemuseum og Geir Thomas Risåsen, museets egen og «hele Norges julekonservator», inviterer til en helt spesiell omvisning i årets juleutstilling på Norsk Folkemuseum.

I år er det nemlig 800 år siden den hellige Frans av Assisi laget den første julekrybben til minne om hendelsene skildret i Juleevangeliet. Julekrybbens historie vil vi gjerne vise frem i årets juleutstilling! Den tradisjonelle utstillingen har derfor fått en gledelig tilvekst i år i form av vakre tradisjonsrike julekrybber fra ulike land.

I utstillingen vil Geir Thomas med flere ta deg med på en reise inn i julens mangfoldige tradisjoner slik den er kjent i Norge og verden gjennom tusen år. Og altså, helt spesielt i år – en førvisning som viser varianter av vakre julekrybber i en mange hundre år lang tradisjon.

Billettprisen er på 100 kroner og inkluderer et glass julebobler.