Ida Lorentzen åpner ny utstilling med motiver fra Norsk Folkemuseum

Den 17. juni åpner utstillingen «Historien om 12 malerier» på Norsk Folkemuseum. Tre ulike steder stiller kunstneren Ida Lorentzen ut sine malerier, som alle har motiver hentet fra museet.

• Foto: Agnete Brun (Foto/Photo)
    Foto: Agnete Brun

-       Norsk Folkemuseum er en stor inspirasjonskilde for meg. Jeg håper at bildene kan være til berikelse for de besøkende, og kanskje få folk til å se disse fantastiske bygningene med nye øyne, sier Ida Lorentzen.

• Bloodlines (Foto/Photo)

«Historien om 12 malerier» er tredje og siste del i Ida Lorentzens kunstprosjekt på Norsk Folkemuseum. Installasjonen «Bloodlines» er allerede på plass i Raulandstua, mens tre malerier er kjøpt inn av museet som en del av den nyåpnede utstillingen TIDSROM 1600 - 1914. Torsdag avdekkes 12 nye malerier i hovedbygget på Norsk Folkemuseum. Alle motivene er hentet fra bygningene på museet, eller fra utstillingen TIDSROM 1600 - 1914.

• Ida10 (Foto/Photo)

Inspirerte av Norsk Folkemuseum

Ida Lorentzen har lenge vært inspirert av motiver i Friluftsmuseet på Norsk Folkemuseum. Spesielt har hun lagt sin elsk på Raulandstua, et av verdens eldste bolighus i tre. Midt i rommet, i et hus helt uten vinduer, står installasjonen «Bloodlines». En ljore i taket slipper lyset ned på et enslig maleri, som fremstiller den tørre bakken i bygget fra 1238. Her kan man nærmest føle nærværet av menneskene som bodde her. Huset er en opplevelse i seg selv, og gir en helt unik ramme for «Bloodlines».

«Historien om 12 malerier» og installasjonen «Bloodlines», står fra 17. juni til 10. oktober. De tre malerier i Folkemuseets nye utstilling TIDSROM 1600 – 1914, henger permanent.

Ida Lorentzen er spesielt kjent for sine malerier av interiører, lys og rom. Hun er født i New York i 1951. I dag bor hun og arbeider på Nesøya i Asker.

For mer info om Ida Lorentzen: idalorentzen.com

For mer informasjon, kontakt:
Program- og kommunikasjonsrådgiver
Jon Ilseng