Julemarked på Norsk Folkemuseum

Julemarkedet på Folkemuseum har de siste årene for alvor befestet sin posisjon som et av de stor enkeltstående førjulsarrangementene. Nesten 30.000 besøker markedet de fire dagene det pågår, og folk kommer gjerne fra hele landet. Julemarkedet har rett og slett blitt noe alle må få med seg.

Hva: Julemarked
Hvor:  Norsk Folkemuseum
Når:  2017  -  2. - 3. og 9. - 10. desember. Klokken 11.00 – 16.00

  • Julemarked på Norsk Folkemuseum
    Haakon Harriss/Norsk Folkemuseum

- Mange nordmenn har et nostalgisk forhold til julen og er veldig glade i tradisjoner. Ingen er bedre på akkurat dette enn Norsk Folkemuseum. Derfor stoler folk på at vi gir dem en ekte og jul. Og det er det vi gjør! Dessuten har vi en ganske unik ramme med julepyntede stuer gjennom tidene. Hvor ellers kan du oppleve julaften i for eksempel 1965 og 1769 i autentiske bygninger, sier presseansvarlig for julemarkedet, Jon Ilseng.

De 109 markedsbodene er et veldig populært sted å handle julegaver. Glaserte epler, musikk, dans, sang, teater med Prøysens jul, ponniridning, samt hest og vogn er bare noe av det man kan oppleve på Bygdøy de to første helgene i desember. Museet er pyntet til jul etter lokale norske juletradisjoner. Her kan man oppleve historisk jul i en tidsperiode på flere hundre år, både før og etter juletreet gjorde sitt inntog i Norge. Julemarkedet er en skikkelig familiefest for alle som er glade i julen og vil komme i ekte julestemning. 

Et økende antall besøkende gir også noen utfordringer i forhold til logistikk. Dette håper derimot museet å ha løst.

- Vi håper også at enda flere kjøper billetter via Ticketmaster på forhånd, eller på mobilen når de kommer til Bygdøy. Vi kan ta imot svært mange mennesker på en gang bare det har kjøpt billett på forhånd. Med en ny inngangsport og regulert trafikk 3. desember og muligheten til å ta ferge, blir dette veldig bra, avslutter Ilseng

For mer informasjon og program trykk her: 

Kontaktperson: 
Jon Ilseng 
Program- og kommunikasjonsrådgiver 
Tel.: (+47) 97 15 88 06
e-post: jon.ilseng@norskfolkemuseum.no