Julestemning på Julemarkedet!

Første lørdagen i desember åpner det tradisjonsrike Julemarkedet på Norsk Folkemuseum. Her finner man ekte julestemning og kan oppleve hvordan selveste julaften var i gamle dager. Nytt av året er at det kan danses rundt juletreet i Leikanger prestegård.

  • Julemarked på Norsk Folkemuseum i Oslo
    Morten Brun

Hva: Julemarked på Norsk Folkemuseum ​Når: 2-3 og 9-10 desember kl. 11-16

Dansende nissebarn, nissens verksted, glaserte epler, over 100 markedsboder og julepyntede stuer - tilbudene står i kø for den som ønsker å komme i julestemning på Bygdøy i desember. Og de er det mange av. Markedet har satt publikumsrekord hvert eneste år de siste frem årene. Over 30.000 forventes å finne veien til et av Norges mest populære museer de to første helgene i desember.

Barnas jul

Julen er barnas høytid, og det er det også på Norsk Folkemuseum. Ponniridning og en tur med hest og vogn er stor stas for de små. Et glasert eple eller en pepperkake på pinne gjør også godt på vei inn til Nissens verksted. Her kan man skrive ønskeliste eller lage en kjepphest på verkstedet. Barna kan også prøve å flette kurver i  julekurvverkstedet.

Julepyntede stuer gjennom flere hundre år

Det mest unike med Julemarkedet på Norsk Folkemuseum er muligheten til å oppleve julaften i gamle dager. Mange av husene på museet er pyntet til jul, og her kan man oppleve selve julaften akkurat slik den var for eksempel i en rikmannsbolig i 1769, eller på Enerhaugen i Oslo i 1910. Nytt av året er at Leikanger Prestegård igjen er åpen for publikum. Det betyr dansing rundt juletreet i den ærverdige bygningen.

Jul gjennom 1000 år

Kunnskap om julen er noe av det Norsk Folkemuseum byr på. Juleutstillingen «1000 år med jul» viser hvordan julen har utviklet seg i Norge fra hedensk tid til innføringen av juletreet og den moderne julen vi kjenner i dag. Hver markedsdag byr også på julekåseri med noen av landes fremste juleeksperter. Temaer som «julemat og julebakst» bør interessere mange.  I tillegg blir det julekonserter og teater.

OBOS-dag første lørdagen 

Første julemarkedsdag arrangeres i samarbeid med OBOS. Denne dagen er det gratis adgang til Julemarkedet for OBOS-medlemmer med inntil 4 gjester.

Kontakt:

Kommunikasjonsrådgiver Jon Ilseng, tlf. (+47) 97158806, e-post: jon.ilseng@norskfolkemuseum.no  
Seksjonsleder Paal Mork, tlf. (+47) 90198099, e-post: paal.mork@norskfolkemuseum.no


Se våre bilder til bruk for media