Karterud miljøhandel

Vil du være med å redde verden? Svipp innom Karterud miljøhandel i Friluftsmuseet å lær litt om hvordan akkurat DU kan være med å ta litt bedre vare på maten og miljøet.​

 • Bord med produkter til salgs i Kartrerud miljøhandel (Foto/Photo)
  1/1
  Anne Husbyn / Norsk Folkemuseum

Vi gir deg smarte og konkrete tips til hvordan du kan leve litt mer bærekraftig, og har en rekke bra produkter som gjør at du sparer både miljøet og lommeboka.

Bærekraft, gjenbruk, lokalt og sosialt er våre verdier.

 • Produkter fra Karterud miljøhandel (Foto/Photo)
  1/6
  Med sjampobarer slipper du plastembalasjer og syntetiske ingredienser. Det er også mer økonomisk, da du får mange flere vask ut av en bar enn av en ordinær flaske med sjampo. Sjampobarer tar lite plass og veier mindre enn flytende varianter, og har derfor også et lavere karbonutslipp med tanke på transport. Sjampobarer er skånsomt mot hår og hodebunn, og en enkel måte å spare både miljøet og lommeboken på. Anne Husbyn / Norsk Folkemuseum (Bilde 1 av 6)
 • Produkter fra Karterud miljøhandel (Foto/Photo)
  2/6
  Vaskenøtter er et 100% naturlig og miljøvennlig alternativ til ordinære klesvaskmidler som gjerne inneholder tilsetningsstoffer og kjemikaler. Vaskenøttene er skånsomme på alle tekstiler, inkludert ull og silke, og har en mykgjørende effekt. Vaskenøtter vokser naturlig på trær i India og Nepal, der de i århundrer har blitt brukt til å vaske klær med. Skallet til disse nøttene inneholder stoffet saponin, og virker som såpe når det kommer i kontakt med varmt vann. Når såpen i nøttene er oppbrukt, kastes skallet i komposten. Vaskenøttene er trygge å bruke også for nøtteallergikere, for de er faktisk ikke en nøtt i det hele tatt, men en frukt! Anne Husbyn / Norsk Folkemuseum (Bilde 2 av 6)
 • Produkter fra Karterud Miljøhandel (Foto/Photo)
  3/6
  Balder tekstil er et arbeidssamvirke som gir varig tilrettelagt arbeid til personer med nedsatt arbeidsevne. Arbeidet bidrar til at den enkelte arbeidstager utvikler og bruker sine ressurser på en meningsfylt måte. Ved å delta i arbeidet får arbeidstakerne en mestringsopplevelse som gir økt livskvalitet, samt av det produseres mange fine produkter av høy kvalitet med et gode håndverkskvaliteter. Balder tekstil har spesialisert seg på gjenbruk av tekstiler, og produserer filleryer, spisebrikker og andre tekstilvarer. Anne Husbyn / Norsk Folkemuseum (Bilde 3 av 6)
 • Produkter fra Karterud miljøhandel (Foto/Photo)
  4/6
  Vossabia er en økologisk familiegård på Voss som bruker gårdens eget naturmangfold til å lage naturlige hår- og hudpleieprodukter. Fokuset ligger på helhetlig, langsiktig helse og skånsom bruk av naturens råvarer. Dette er effektive, pleiende produkter laget av nøye utvalgte urter, ville vekster, bivoks og honning. Anne Husbyn / Norsk Folkemuseum (Bilde 4 av 6)
 • En prisbelønt gjenbruksflaske som fanger plastavfall før det når havet! Hver eneste dag havner 22 millioner kg plast i havet! Ocean bottle jobber med å fange opp denne plasten og gjenbruke den. Hver solgte flaske bidrar til innsamling av over 11 kilo plast. Det stopper plast tilsvarende 1000 plastflasker fra å ende opp i havet! På den måten er produksjonen av Ocean Bottle karbonnegativ! Plasten som brukes er såkalt ocean bound plast. Dette er feilhåndtert plastavfall som har endt opp ved kystlinjer og som skylles ut i havet med mindre det blir fanget opp først. Vinner av Green Product Award 2020 (Foto/Photo)
  5/6
  En prisbelønt gjenbruksflaske som fanger plastavfall før det når havet! Hver eneste dag havner 22 millioner kg plast i havet! Ocean bottle jobber med å fange opp denne plasten og gjenbruke den. Hver solgte flaske bidrar til innsamling av over 11 kilo plast. Det stopper plast tilsvarende 1000 plastflasker fra å ende opp i havet! På den måten er produksjonen av Ocean Bottle karbonnegativ! Plasten som brukes er såkalt ocean bound plast. Dette er feilhåndtert plastavfall som har endt opp ved kystlinjer og som skylles ut i havet med mindre det blir fanget opp først. Vinner av Green Product Award 2020 Anne Husbyn / Norsk Folkemuseum (Bilde 5 av 6)
 • Produkter fra Karterud Miljøhandel (Foto/Photo)
  6/6
  Huski home bruker risskall til å lage matbokser og kopper i 100% naturlig, miljøvennlig og nedbrytbart materiale. Ris høstes i enorme mengder over hele verden. Og risskall er et naturlig biprodukt av dette. I stedet for at skallene bare kastes, kan de brukes til å lage nyttige og bærekraftige produkter. Anne Husbyn / Norsk Folkemuseum (Bilde 6 av 6)

Varmt velkommen!