Kommunikasjons- og markedssjef

Søknadsfrist: 22.01.2021

Har du lyst til å være med å utvikle noen av Norges mest kjente museer? Stiftelsen Norsk Folkemuseum skal opprette en ny enhet med ansvar for kommunikasjons- og markedsarbeid på tvers i stiftelsen. Til det søker vi en person som skal lede arbeidet både strategisk og operativt, og som kan hjelpe oss å nå nye målgrupper framover.

 • Stavkirke på Norsk Folkemuseum (Foto/Photo)
  1/6
  Stavkirke fra Gol på Norsk Folkemuseum. Haakon Harriss / Norsk Folkemuseum
 • Eidsvoll 1814 Eidsvollsbygningen (Foto/Photo)
  2/6
  Grete Bro Thuestad / Eidsvoll 1814
 • (Foto/Photo)
  3/6
  Lars Erling Mikkelsen / Bogstad gård
 • Bygdø Kongsgård (Foto/Photo)
  4/6
  Frances Robertson / Bygdø kongsgård
 • Ibsens arbeidsværelse (Foto/Photo)
  5/6
  Henrik Ibsens arbeidsværelse i Arbins gate 1 Anne-Lise Reinsfelt / Norsk Folkemuseum
 • Norsk Maritimt Museum (Foto/Photo)
  6/6
  Beate Kjørslevik / Norsk Maritimt Museum

Stiftelsen Norsk Folkemuseum er landets største kulturhistoriske museum med store samlinger fra by- og bygdemiljø. I tillegg til Norsk Folkemuseum på Bygdøy omfatter stiftelsen også Bygdø Kongsgård, Ibsenmuseet, Bogstad Gård, Norsk Maritimt Museum og Eidsvoll 1814.

Arbeidsområde

Du vil få det overordnede ansvaret for strategi og planer for kommunikasjons- og markedsarbeidet i hele stiftelsen, med særlig vekt på digital utvikling.

Videre vil du ha
• ansvar for utvikling av analysearbeidet
• budsjett- og resultatansvar for enheten
• personalansvar for ansatte i avdelingen

Vi ønsker en person som også kan være med å styrke arbeidet med sponsorer for stiftelsen samlet. Stillingen rapporterer til direktør, og inngår i ledergruppa.

Kvalifikasjoner

Av bakgrunn har du erfaring fra både praktisk og strategisk kommunikasjons- og/eller markedsarbeid, og er en pådriver for digital kommunikasjon. Det er en fordel om du har erfaring med ulike sosiale medier og analyseverktøy. Stillingen krever relevant høyere utdannelse, og du må ha forståelse og interesse for museenes egenart og samfunnsrolle. Det er en fordel om du har erfaring fra å jobbe med både nasjonale og internasjonale målgrupper.

Personlige egenskaper

Vi ønsker oss en utadvendt person som lett får kontakt med både kolleger og samarbeidspartnere. Du må kunne arbeide strukturert, samtidig er du fleksibel i møte med nye utfordringer. Som leder er du trygg og stabil, og du er opptatt av å utvikle medarbeiderne dine. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi kan tilby

Vi kan tilby et hyggelig arbeidsmiljø med gode faglige utviklingsmuligheter. Arbeidsplassen er på Bygdøy, men noe reisevirksomhet til de øvrige museene må påregnes.

For stillingen gjelder lønn etter avtale og 6 måneders prøvetid. Fra lønnen trekkes 2 % til Statens Pensjonskasse.

Du er velkommen til å søke på stillingen uansett kjønn, alder, funksjonsevne og kulturell bakgrunn. Vi ønsker oss et mer mangfoldig arbeidsmiljø, og oppfordrer særlig søkere med minoritetsbakgrunn til å søke.

Nærmere opplysninger fås ved å kontakte direktør Nina Refseth på tlf.: + 47 416 00 701.