Kriminell påske blir digital på Norsk Folkemuseum

Den tradisjonsrike påskekrimmen på Norsk Folkemuseum blir i år digital. To døde menn, en russisk tsar og et eksklusivt gullegg er blant ingrediensene når krimhungrige familier utfordres til å løse gåten. Alt foregår på nettet – og er helt gratis!

• Foto: Haakon Harriss / Norsk Folkemuseum. (Foto/Photo)
    Foto: Haakon Harriss / Norsk Folkemuseum.

Påske på Norsk Folkemuseum betyr krim som familieunderholdning.  Et stengt museum er ingen hindring. Årets påskekrim blir servert via museets nettsider.

Årets krim finner sted i hovedstaden i 1922, den gang byen het Kristiania. To menn blir funnet drept utenfor Wesselsgate 15, og etterforsker Agnes Berg blir satt på saken. Et vakkert russisk Fabregé-egget står sentralt i historien – som har spor tilbake til den russiske revolusjon og til russiske flykninger i Norge. En kommunistisk bryggearbeider, gullsmeder, den sovjetiske ambassaden og en russisk tsar er annet du må hanskes med dersom du skal løse gåten. For din oppgave er å knekke påskenøtta, ved å følge i Agnes Berg sine fotspor.

Tar du utfordringen?

Tsarens egg er mer krevende enn tidligere utgaver av Kriminell påske.Dette er likevel en aktivitet hele familien kan delta på – enten sammen, eller som en intern konkurranse i familien. Tsarens Egg lanseres allerede tirsdag 23. mars. og ligger ute hele påsken, t.o.m mandag 5. april. Det er helt gratis å delta, og siden det er digitalt, kan du delta når som helst på døgnet! Løser du mysteriet, blir du med i trekningen av kriminelt fine premier!

Lenke til årets påskekrim:

For mer informasjon, kontakt:
Program- og kommunikasjonsrådgiver
Jon Ilseng