Kriminelt god påskestemning på Norsk Folkemuseum

Hva: Kriminell påske: Døde menn drar på hytta
Når: 24 mars – 2. april 2018. 11-16 hver dag
Hvor: Norsk Folkemuseum

En mann ligger død nedenfor DNT-hytta. Dette er utgangspunktet for årets påskekrim på Folkemuseet, tilrettelagt av krimekspert Nils Nordberg.Påskestemning blir det med barneverksted der man kan male påskeegg eller lage figurer av marsipan.

Døde menn drar på DNT-hytta
Handlingen i årets påskekrim «Døde menn drar på hytta», er lagt til Folkemuseets nyåpnede DNT-hytte, Hovinkoia. Året er 1959 og av et filmteam på fire kommer kun tre stykker levende tilbake fra hytteturen. Publikum skal følge i kriminalbetjent Falk sine fotspor gjennom syv spennende poster rundt i Frilufts-museet. Her møter de personer, finner gjenstander og får opplysninger som kan lede dem til å finne motiv og spor som til slutt oppklare hvem morderen er.

Påskeverksted for barna
Det blir to verksteder der barna kan utfolde seg i påskekreativitet. Her kan man male egg eller lage marsipanfigurer. I tillegg blir er lefsebaksten åpen og det kjøres med hest og vogn.

Påskeutstillingen «Påskefortellinger»​
Påske er kirkeårets viktigste høytid, men er også vinterens siste ferie og representere overgangen mellom vinter og vår. Utstillingen viser også hvordan høytiden feires blant jøder, katolikker og ortodokse kristne i dagens Norge. Utstillingen står kun i påskeuken.

Haakon Harriss, Norsk Folkemuseum

Kontakt: