Hopp til hovedinnhold

Kunsthåndverkerne

Kunsthåndverkerne har verksteder i Rødfyllgaten 14 i Gamlebyen. I pottemakeriet og sølvsmia selger de sine egne produkter.

Pottemakeriet

Pottemakeriet på Norsk Folkemuseum har lange tradisjoner. I verkstedet dreies bruksgjenstander i norsk blåleire etter gammel pottemakertradisjon. Utgangspunktet for fargestoffene, dekoren og formene går tilbake til 1600-tallet. Keramikken brennes to ganger: råbrann 945 grader og glassurbrann 1020 grader, tett opptil leiras smeltepunkt. Det brukes tradisjonell blyglasur, som testes regelmessig. Keramikken bør vaskes for hånd. 

Telefon: 48 00 27 00

 • Skåler i pottemakeriet
  1/1

Sølvsmia

CSS

I sølvsmia håndlages norsk tradisjonssølv etter gammel sølvsmedtradisjon. Verkstedet er i drift hele året og produserer håndlaget bunadsølv til store deler av landet. Søljene er utarbeidet etter lokalhistoriske tradisjoner og lages på bestilling. Smia har også har god erfaring med reparasjoner, oppussing og restaurering av gammelt og nytt sølv. Verkstedet tar imot spesialbestillinger av gull- og sølvsmykker. Sølvsmia lager også moderne smykker med ekte sten og perler. Mange av modellene inspirert av folkekunsten og laget i filigran.

Tlf: 90 51 00 57
rebec-ha@online.no

 • Søvsmedarbeid
  1/2
  Sølvsmed Nina Seeberg
 • Søvsmedarbeid
  2/2
  Sølvsmed Nina Seeberg