Lefsebakst

  • To kvinner blander lefsedeig (Foto/Photo)
    1/8
    Morten Brun
  • To kvinner baker lefser i eldhus (Foto/Photo)
    2/8
    Morten Brun
  • Kjevling av lefsedeig (Foto/Photo)
    3/8
    Morten Brun
  • Nærbilde av ferdig kjevlet lefsedeig (Foto/Photo)
    4/8
    Morten Brun
  • Lefse (Foto/Photo)
    5/8
    Morten Brun
  • Lefsebakst (Foto/Photo)
    6/8
    Haakon Harriss/Norsk Folkemuseum
  • Kvinne i baksteklær foran grue i eldhus (Foto/Photo)
    7/8
    Morten Brun
  • Kvinne viser frem ferdig stekt lefse (Foto/Photo)
    8/8
    Morten Brun

Oppskrift Hardangerlefse

2 egg
250 gram sukker
125 gram smeltet smør/margarin
1/2  liter kulturmelk
1 teskje hjortetakksalt
ca. 1 kilo hvetemel

Rør sammen egg, sukker og smør. Ha i melken, og bland hjortetakksalt med litt hvetemel før det røres i.  Bland i hvetemel til deigen er passelig tykk til å kjevle ut. 

Lefsene kjevles ut ganske tykke, gjerne i byggmel. 
Lefsene stekes på takke, i en tørr stekepanne eller rett på kokeplaten.

  • 1/1