Lyden av lokking, lur og spennende instrumenter

Hør lyden av Norsk Folkemuseum når museet fylles med lyd og musikk.

Hva: Det ljomer i museet
Når: Søndag 3. september kl. 11 - 16
Hvor: Norsk Folkemuseum

• Det_ljomer.jpg

Hvis du hører et bukkehorn som uler over Bygdøy søndag formiddag så er det nok arrangementet Det ljomer på museet som blåses i gang. Her blir det lyder av kjente, og for mange, helt ukjente instrumenter, iscenesatt av Norsk Lur- og Bukkehorslag, Bærum Spellemannslag og vokalgruppa Tre sneller og et hespetre.

Lær å lokke med lokkemester Carin Funseth
Å lokke på dyra er en kunst svært få behersker. Carin Funseth kan derimot denne gamle kunsten bedre enn de fleste. Carin ble i våres utnevnt til Riksspelmann i lokking i Sverige som førstemann siden 1989. Og den nyutnevnte Riksspelmannen lærer gjerne bort til de som stikker innom. Det er bare å møte opp!

Konserter og lyd over hele museet
Vokalgruppa Tre sneller og et hespeter holder konsert på søndag. Det gjør også Bærum Spllemannslag som har en intimkonsert. For Norsk Lur- og Bukkehornslag stiller mannsterke og fyller de ulike byggene og tunene på museet med lyd og magisk stemning. Med seg har de en rekke spennende og uvanlige instrumenter som de både forteller om og spiller på.

Vel møtt til en unik lydopplevelse og en unik stemning på Norsk Folkemuseum søndag 3. september.

Kontaktpersoner:
Jon Ilseng