Gjør deg klar til vår i byen på Norsk Folkemuseum

Søndag 15. mars starter våren på Norsk Folkemuseum. Det blir lyd av vår med musikk i bygården, musikk i gatene, gamle sykler og leker for barna.

Stian Nybru, Norsk Folkemuseum

Lyden av vår, både inne og ute!
En av Norsk Folkemuseums mest populære attraksjoner er OBOS-gården Wesselsgate 15. Bygården, som i sin helhet har blitt flyttet fra Oslo sentrum, våkner nå til liv, både ute og inne. Søndag bys det på helt spesielle opplevelser i de populære leilighetene, med levende musikk i flere av dem. I leiligheten fra 1965 spiller ungdommen gamle Beatles-låter som Here comes the sun på kassegitar. I leiligheten fra 1905 kan du høre en strykekvartett fremføre tidsriktig musikk. Den eldste leiligheten er datert til 1879, og her er det treblåsere som fyller rommet med lyd.

Dette blir en enestående mulighet til å oppleve en helt unik bygård på en helt ny måte!

Gamle sykler og leker for barna
Ute i gatene kan de besøkende prøve gamle sykler fra 1940-tallet og oppover. Her treffer man også Østensjø janitsjar og Abelkoret som fyller gatene med musikk og sang. For barna blir det mulighet til å prøve gammeldagse leker, som å kaste på stikka og hoppe tau.

Vel møtt til en familiedag med liv og lyd i byen -  på Norsk Folkemuseum.