Natursti - mellom barken og veden

Hvilke trær er det plantet mest av i Oslo, hva er ekornets favoritt, og hvorfor er det hengt opp tau i kastanjetrærne i museet? Ta med barna og få svarene på høstens natursti - fra 13. september.

 • Høst i Friluftsmuseet
  Karine Munch

På Norsk Folkemuseum er det mye historie i veggene, men denne dagen vender vi blikket bort fra bygningene og skuer opp mot trærne

Naturstien består av en en runde på 13 poster som er plassert rundt i Friluftsmuseet. Oppgavene handler om trær som vokser på museet, så her får du muligheten til å oppleve Folkemuseet på en ny måte!

Det blir spørsmål både for store og små, og du vil lære masse nytt. For hva befinner seg egentlig mellom barken og veden, og blir bøketreet brukt til å lage ispinner eller bøker?

Flotte premier!

Naturstien er for alle som besøker museet, og er inkludert i billettprisen. Etter å ha vært innom de 13 postene vil du forhåpentligvis forlate museet litt klokere enn før. 

De heldige vinnerne av konkurransen kan vinne et epletre eller en bugnende høstkurv med grønnsaker fra gartneriet på Bygdø Kongsgård. Barna kan vinne boken "Det gavmilde treet", og deilige søte drops fra Kolonialen.

Vinnerne trekkes hver søndag ved stengetid. 

Natursti fra 13. september

 • 11.00 – 16.00 Hver dag i Friluftsmuseet

  13 poster er plassert rundt i Friluftsmuseet med spørsmål om trær som vokser på museet.

 • Det gavmilde treet. Skrevet og illustrert av Shel Silverstein, gjenfortalt på norsk av Siri Nilsen
  1/1
  Charlotte Staaland

"Det var en gang et tre ... og hun elsket en liten gutt." Slik begynner denne historien, som barna kan vinne på naturstien. Boken er vakkert skrevet og illustrert av Shel Silverstein, strålende gjenfortalt på norsk av visesanger Siri Nilsen.