Minner.no

Innsamlingsportal for muntlig historie

Norsk Folkemuseum bruker portalen minner.no til å samle fortellinger, film og bilder. Alle bidrag tas vare på i museets samlinger. Til nettstedet

Her kan du delta:

17. mai 2020 - en helt uvanlig dag 
Årets nasjonaldag blir annerledes. Hvorfor ikke benytte anledningen til å fortelle oss om både hva du pleier å gjøre på 17. mai og hva du gjorde dette uvanlige året? Hvis mange deltar blir dette en viktig kilde til kunnskap om den norske nasjonaldagens historie. Innsamlingen er et samarbeid mellom mange norske museer. (Foto: privat)
Minnekart for 17. mai 2020
Fortell om 17. mai

Bunad og bunadbruk & Samiske kofter og koftebruk ​​
Selv om konfirmasjonene er utsatt og 17. mai-feiringen blir begrenset, kan du ta igjen noe av det tapte ved å sende oss et bilde av kofta/bunaden og fortelle litt om hvordan du bruker den. Samtidig er du til stor hjelp for våre draktforskere. (Foto: privat)
Fortell om bunad
Fortell om samisk kofte

Koronaviruset i Norge - fortell for ettertiden   
Hvordan har koronaepidemien påvirket hverdagslivet ditt? Til nå har vi fått inn over 500 svar, men vi vil svært gjerne ha flere bidrag. Variasjonen i perspektiv og erfaringer er noe av det som gjør oss klokere og ingen andre har opplevd dette på nøyaktig samme måte som du. (Bilde: Therese Kristiansen. Lisens: ccby-nc)
Fortell om koronaepidemien