Hopp til hovedinnhold

Museets dansegruppe fyller 70 år!

Siden 1953 har Norsk Folkemuseums dansegruppe spredd danseglede i inn- og utland. Med et bredt utvalg av norske folkedanser på repertoaret, opptredener i flotte setesdalsbunader og med dyktige folkemusikere, har de bidratt til å spre kunnskap og begeistring om norsk kulturarv i en årrekke!

  • Ungdommer i bunad danser folkedans.
    1/1
    Elisabeth Talén

70 år med Norsk Folkemuseums dansegruppe

Norsk Folkemuseums dansegruppe ble startet i 1953 av Signe Kjellberg som var gift med museets direktør Reidar Kjellberg. Hun ønsket å formidle norsk folkedans og folkemusikk og ville bidra til å skape liv på museet. Hun skaffet dyktige instruktører og musikere og dansegruppen ble raskt en suksess. Allerede året etter opptrådte gruppen på museets friluftsteater- for fullsatte benkerader. 

I 70 år har dansegruppen bidratt til å spre danseglede og å øke kunnskapen om norsk folkedans. Hundrevis av barn og unge har vært med og deres forestillinger har etablert seg som populære innslag i museets program. Opp gjennom årene har de opptrådt i inn- og utland, vunnet en rekke konkurranser og mottatt flere priser.

I dag består Norsk Folkemuseums Dansegruppe av ca. 70 dansere i alderen 6-25 år. De har et bredt utvalg av norske folkedanser på repertoaret og opptrer i flotte setesdalsdrakter akkompagnert av dyktige musikere.