Hopp til hovedinnhold

Lefsebakst

Smak deilige, ferske Hardangerlefser- rett far takka i eldhuset i Numedalstunet.

Lefser kan kjøpes med kontanter, vipps eller bonger kjøpt i Besøkssenteret. 

  • To kvinner baker lefser i eldhus
    1/8
    Lefsebakst i Eldhuset Morten Brun | Norsk Folkemuseum
  • Kjevling av lefsedeig
    2/8
    Lefsebakst Morten Brun | Norsk Folkemuseum
  • Nærbilde av ferdig kjevlet lefsedeig
    3/8
    Lefsebakst Morten Brun | Norsk Folkemuseum
  • En ferdigkjevlet lefse
    4/8
    Lefse Morten Brun | Norsk Folkemuseum
  • 5/8
    Haakon Harriss/Norsk Folkemuseum
  • Kvinne viser frem ferdig stekt lefse
    6/8
    Lefsebakst Morten Brun | Norsk Folkemuseum
  • Mann steker lefser på takke over åpen ild.
    7/8
    Haakon Harriss
  • To kvinner blander lefsedeig
    8/8
    Leflebakst i eldhuset Morten Brun | Norsk Folkemuseum

Oppskrift Hardangerlefse

2 egg
250 gram sukker
125 gram smeltet smør/margarin
1/2  liter kulturmelk
1 teskje hjortetakksalt
ca. 1 kilo hvetemel

 

Rør sammen egg, sukker og smør. Ha i melken, og bland hjortetakksalt med litt hvetemel før det røres i.  Bland i hvetemel til deigen er passelig tykk til å kjevle ut. 

Lefsene kjevles ut ganske tykke, gjerne i byggmel. 
Lefsene stekes på takke, i en tørr stekepanne eller rett på kokeplaten.

 

  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.11.2 5
Grunnstilsett-versjon: 2