Vi feirer 125 årsjubileum!

I år fyller Norsk Folkemuseum 125 år. Vi skal feire med mange nye tilbud, nye utstillinger og nye arrangementer. I dette jubileumsåret skal vi stille spørsmål, snu og vende på etablerte konsepter, og se både historien og museet i et nytt lys.

Da Norsk Folkemuseum ble grunnlagt var det bonden som fremsto som den norske helten. Siden den gang har både Norge og Folkemuseet endret seg. Vi har fortalt historier om det å bo i Norge i 125 år. Hva betyr dette for folk i dag - og for fremtiden? I jubileumsåret spør vi også hvor Norge og museet vil være om nye 125 år – når Norsk Folkemuseums feirer 250-årsjubileum.

Det nordligste Norge kommer!

  • Finnmark 1956. November 2018
    Finnmark 1956. November 2018. Espen Revold / Norsk Folkemuseum

I jubileumsåret kommer endelig vår nordligste landsdel på plass i Friluftsmuseet. I mai åpner to hus fra Finnmark. Disse ble bygget etter at Finnmark og Nord-Troms ble brent i krigens sluttfase. Et bolighus fra Olderfjord skal vise livet i Finnmark i 1956, og i uthuset blir det utstilling om den dramatiske historien om brenningen av Finnmark og Nord-Troms under andre verdenskrig.

Fra bryllup til Julemarked

  • Tidenes bryllup på Norsk Folkemuseum, brud som kjører brudgom i gammel lastesykkel
    Ut å lufte brudgommen! Foto: Beate Kjørslevik

I juni inviterer vi alle som går med bryllupsplaner til å gifte seg på museet, og gjennom hele sommeren blir det et stort aktivitetsprogram. I august blir det bursdagsfeiring, og i oktober markerer vi at Oslo er europeisk miljøhovedstad med en gjenbruksfestival. Julemarkedet kommer som vanlig i desember. Dette er bare noen av de mange programpunktene i jubileumsåret. Følg med på vår nettside som oppdateres løpende.

Nye åpningstider

Det er ikke ofte Norsk Folkemuseum endrer åpningstidene, men selv det gjør vi når vi feirer 125-årsjubileum. 

Nye åpningstider fra 2019:
Mai - september: 10 - 17 alle dager
Oktober - april: 11 - 16 alle dager