Norsk Folkemuseum feirer jul på polsk

På Norsk Folkemuseum feires jul på polsk vis søndag 12. november

• Polsk julepynt
    Polsk juletrepynt Norsk Folkemuseum

Hva: Jul på Polsk - i Norge
Hvor:  Norsk Folkemuseum
NårSøndag 12. november klokken 11.00 – 16.00

Polsk julemat til liten og stor
I museets kafe serveres tradisjonell polsk julemat som barscsz og rullekake. Våre polske medhjelpere viser hvordan man lager polsk mat som Lazanki, surkål med pasta og sopp. For barnas del er det pepperkakebaking som gjelder. I Polen skal pepperkakene inneholde mer pepper. Om disse faller i smak også hos norsk barn gjenstår å se! Etter at man har laget pepperkaker kan man lage fargesprakende polsk julepynt.

Julepynt på polsk
Det store juletreet på Torget skal pyntes med polsk julepynt. Alle som lager julepynt må gjerne henge det på treet så det blir fint til julemarkedet som starter første helgen i desember.

Lyden av polsk jul
Ingen polsk jul uten polsk musikk. Tenoren Krzysztof Aureliusz Luczynski, den polske folkemusikkgruppa Kapela Wojtowicz, og polsk sang av Sursum Corda, sørger for at dette også blir en dag med lyden av polsk jul.

Julespesialiteten «Szopka»
Julekrybber laget i papir inspirert av kjente byggverk er en spesialitet i Polen. Vi har fått laget en egen versjon inspirert av museets Stavkirke. Denne vises frem til skuelystne polakker og nordmenn.

Vel møtt til en dag med fult fokus på det som er spesielt med polsk jul! For både nordmenn og polakker.