Norsk Folkemuseum gjenåpner torsdag 14.mai

Torsdag 14. mai åpner Norsk Folkemuseum endelig portene igjen etter å ha vært korona-stengt siden 13. mars.

Morten Brun

- Dette er en gledens dag for oss. Endelig kan vi slippe folk inn på vårt flotte museum igjen. Store utendørs friluftsområder gjør at det er godt med plass, så her er det helt trygt å komme på besøk, sier direktør ved Norsk Folkemuseum, Olav Aaraas.

Satser på lokalt!
Norsk Folkemuseum er et populært turistmål med mange utenlandske besøkende i løpet av sommersesongen. I løpet av våren, når Friluftsmuseet er på sitt frodigste, kommer også mange lokale på besøk

- I år kan vi ikke forvente så mange utenlandske turister. Derfor ønsker vi spesielt velkommen til alle som bor en kjøretur eller sykkeltur unna museet. Har du ikke besøkt Friluftsmuseet i det siste, så bør du benytte sjansen nå, avslutter Aaraas entusiastisk.

Åpne hus og gammeldags godteri
Museets program vil i første rekke strekke seg frem til 10. juni. Det blir åpent i Stavkirken, i 1700-tallsgården Chrystie, på kjøkkenet i Trøndelagstunet og i Arkadia Kafé. I tillegg blir det opplesning av eventyr hver dag. For barna er det også gode nyheter at Kolonialen holder åpent. Der kan man kjøpe det populære gammeldagse godteriet.

• Det blir leste eventyr for barna hver dag. Foto:
    Det blir leste eventyr for barna hver dag. Foto: Morten Brun

Museet vil forholde seg til Folkehelseinstituttets smittevernregler knyttet til Covid-19

For mer informasjon, kontakt:
Program- og kommunikasjonsrådgiver Jon Ilseng
Tel: (+47) 97 15 88 06