Norsk Folkemuseums Dansegruppe

Norsk Folkemuseums Dansegruppe teller ca. 90 dansere i alderen 5-25 år. Hele sommerhalvåret danser vi folkedans på museet hver søndag kl. 14.00 og vi har nissedans på museets julemarked. Vi opptrer i flotte setesdalsdrakter og bruker hardingfela som hovedinstrument for tonefølge. Dansegruppen tilbyr også opptredener på bestilling.

 • Barn i setesdalsbunad danser
  1/1
  Norsk Folkemuseums dansegruppe Morten Brun

Ønsker du å være med i Norsk Folkemuseums Dansegruppe?

Vi har plass til flere og har kurs for deg som er mellom 6 – 18 år. Vi deler inn i grupper etter alder og har øvelser en gang i uken. Alle gruppene har profesjonelle danseinstruktører, og det er folkemusikere som spiller på alle øvelsene.

Flere ganger i året opptrer vi på Folkemuseet og andre arrangementer i Oslo-området. Om sommeren har vi danseforestillinger på Folkemuseet, til jul er det nissedans på Folkemuseets julemarked. Du får opptre i Folkemuseets flotte setesdalsbunader og alltid til levende musikk!


Vi øver på disse tidspunktene:

Mandager: kl. 18:00 – 20:00: alder 14 – 18 år
Onsdager: kl. 17:30 – 19:00: alder 6 – 9 år
Torsdager: kl. 18:00 – 20:30: alder 10 – 13 år

Vårens øvelser starter opp i uke 2.

Pris: 2950,- for et helt skoleår.

Du kan gjerne komme innom for en prøvetime.

Ta kontakt med leder for Dansegruppen Georg R. Lyngved for mer informasjon: folkedans@norskfolkemuseum.no • 1/1
  Haakon Harriss

Vi tilbyr forestillinger

Vi har et bredt utvalg av norske folkedanser på repertoaret. Gruppen opptrer i mange ulike sammenhenger, alt fra bryllup til statsbesøk, og vi gjør alt vi kan for å skreddersy et program som passer ditt arrangement. Våre musikere er blant de beste i landet på sine instrumenter.

Folkedansforestilling: kr. 8200,-

Dansere i alderen 13-25 år fra Norsk Folkemuseums Dansegruppe gir en forrykende forestilling med folkedanser som ril, reinlender, pols, springar og halling. Prisen inkl. spillemann og tre dansepar. Om flere par ønskes, koster det kr. 1.000,- ekstra per par. Om du heller ønsker barnedansere (7-12 år), koster dette også kr. 7.800,-. Prisen inkluderer da spillemann samt opptil seks dansepar.

Folkedansforestilling m/ kurs: kr. 9900,-

Samme som ovenfor, men etter forestillingen lærer vi bort noen enkle folkedanser til gjestene. Varighet 60 min.

Folkedanskurs: kr. 7900,-

Vil dere lære å danse folkedans? Vi tilpasser nivået til gruppen, og lover en morsom opplevelse! Prisen inkluderer to instruktører/dansere og spillemann. Alle dansere og musikere bruker bunad. Vi forteller om bunader og instrument hvis ønskelig. Norsk/engelsk. 

For spørsmål eller bestilling, ta kontakt med leder for Dansegruppa, Georg Lyngved.

Tlf: 908 54 172 eller e-post folkedans@norskfolkemuseum.no

 • 1/1
  Norsk Folkemuseums Dansegruppe André Chocron / André Chocron