Norsk Folkemuseums Dansegruppe

Norsk Folkemuseums Dansegruppe teller ca. 50 dansere i alderen 6-20 år. Vi opptrer i flotte setesdalsdrakter og bruker hardingfela som hovedinstrument for tonefølge. Dansegruppen tilbyr også opptredener på bestilling.

 • 1/1
  Norsk Folkemuseums Dansegruppe André Chocron / André Chocron

Ønsker du å være med i Norsk Folkemuseums Dansegruppe?

Vi har plass til flere og har kurs for deg som er mellom 6 – 20 år. Vi deler inn i grupper etter alder og hver gruppe har øvelse én gang i uken. Alle gruppene har profesjonelle danseinstruktører, og det er folkemusikere som spiller på alle øvelsene.

Flere ganger i året opptrer vi på Folkemuseet og andre arrangementer i Oslo-området. Om sommeren har vi danseforestillinger på Folkemuseet, til jul er det nissedans på Folkemuseets julemarked. Danserne opptrer i Folkemuseets flotte setesdalsbunader og alltid til levende musikk!

Vi øver på disse tidspunktene:

Mandager: kl. 18:00 – 20:00: alder 16 - 20
Onsdager: kl. 18:00 – 18:45: alder 6 - 9 år
Onsdager: kl. 19:00 – 20:00: alder 10 - 12 år
Torsdager: kl. 18:00 – 19:30: alder 13 - 15 år

Høsten 2021 starter vi opp i uke 35, med første mandagstrening 30. august!

Pris: 3350,- for et helt skoleår.

Du kan gjerne komme innom for en prøvetime.

Ta kontakt med leder for dansegruppen Siren Hermansen for mer informasjon: folkedans@norskfolkemuseum.no

 • (Foto/Photo)
  1/1
  Haakon Harriss

Vi tilbyr forestillinger

Vi har et bredt utvalg av norske folkedanser på repertoaret. Gruppen opptrer i mange ulike sammenhenger, alt fra bryllup til statsbesøk, og vi gjør alt vi kan for å skreddersy et program som passer ditt arrangement. Våre musikere er blant de beste i landet på sine instrumenter.

Folkedansforestilling: kr. 8200,-

Dansere i alderen 13-25 år fra Norsk Folkemuseums Dansegruppe gir en forrykende forestilling med folkedanser som ril, reinlender, pols, springar og halling. Prisen inkl. spillemann og tre dansepar. Om flere par ønskes, koster det kr. 1.000,- ekstra per par. For hallingdans kommer et tillegg på kr. 500,- .Om du heller ønsker barnedansere (7-12 år), koster dette kr. 7.800,-. Prisen inkluderer da spillemann samt opptil seks dansepar.

Folkedansforestilling m/ kurs: kr. 9900,-

I tillegg til forestilling som beskrevet ovenfor, lærer vi bort noen enkle folkedanser til gjestene i etterkant av opptredenen. Varighet 60 min.

Folkedanskurs: kr. 7900,-

Vil dere lære å danse folkedans? Vi tilpasser nivået til gruppen, og lover en morsom opplevelse! Prisen inkluderer to instruktører/dansere og spillemann. Alle dansere og musikere bruker bunad. Vi forteller om bunader og instrument hvis ønskelig. Norsk/engelsk. 

For spørsmål eller bestilling, ta kontakt med leder for dansegruppa, Siren Hermansen. 

Tlf: 915 44 584 eller e-post folkedans@norskfolkemuseum.no

 • Barn i setesdalsbunad danser (Foto/Photo)
  1/1
  Norsk Folkemuseums dansegruppe Morten Brun / Norsk Folkemuseum

Informasjonsside for dansegruppens medlemmer