Norsk supergjær på folkemuseet!

Kveik er norsk supergjær som slår an internasjonalt. Lørdag og søndag på Norsk Folkemuseum kan du lære mer om gjæren stadig flere vil ha i ølet sitt!

Kveikdagene 2020
Lørdag 5. sept kl 17-21
Søndag 6. sept, kl 11-16
Norsk Folkemuseum

  • Kveik (Foto/Photo)
    1/1
    Kveik Lars Marius Garshol

Derfor er kveik så populært!
Kveik smaker godt og gjærer raskt. Det er noe av grunnen til at denne urnorske ølgjæren blir mer og mer populær blant øl-bryggere over hele verden. Stadig flere bryggeriet lanserer også sitt eget kveik-øl. I helgen får nordmenn på Østlandet sjansen til å følge brygge-prosessen, samt smake på herligheten på Norsk Folkemuseum.

Kveik er unikt!
Kveik er en gjær som har blitt brukt i århundrer av norske bønder. Gjærstammen har gått i arv i generasjoner, og det er faktisk ikke funnet kveik noe annet sted enn i Norge. Den er unik norsk, med andre ord. Kveik-øl er et sødmefullt øl, med aromaer av tropisk frukt som mango, ananas og appelsin. Noen typer kveikøl gir også aromaer av nøtter, strå og jord.  En meget spennende øl, og en enda mer spennende gjær. Mer ekte blir det ikke, når det kommer til brygging av øl!

Smaksprøverog foredrag av «ølkongen» Lars Marius Garshol!  
Helgens program blir fyldig, med foredrag av Lars Marius Garshol, brygging, samtaler, ølhistorisk vandring, smaksprøver og mye øl-kunnskap hele helgen til ende. Møt opp og bli mer kunnskapsrik på øl.

Husk smittevern!
I henhold til smittebegrensing er det begrenset til 200 billetter per arrangement. Det blir ett arrangement lørdag kveld. Tre arrangementer søndag. Her gir også billettene inngang til resten av museet. Billettene må kjøpes på nettet, på forhånd.

Sjekk program for detaljer!

https://norskfolkemuseum.no/kveikdagene-2020

For mer informasjon, kontakt: 
Program- og kommunikasjonsrådgiver Jon Ilseng
Tel: (+47) 97 15 88 06 
E-post: jon.ilseng@norskfolkemuseum.no