Kjære venner av Norsk Folkemuseum!

En spennende og annerledes sommer
Det har vært en annerledes sommer på Norsk Folkemuseum i år, men den har også vært spennende og innholdsrik. Museet har rettet seg mot hjemmepublikumet og norske turister, og i Friluftsmuseet har gjestene fått oppleve et helt nytt sommerprogram.

Norsk Folkemuseum

Sommeren i Friluftsmuseet

Mange har lagt Norgesferien til Bygdøy og gått Norge på langs og på tvers i museets rebusløype Norge rundt på 80 minutter. Samarbeidspartner har vært Den Norske Turistforening og åtte heldige vinnere har vunnet gratis overnatting på en valgfri DNT-hytte.

I Friluftsmuseet har man kunnet oppleve «Dagens snakkiser» med morsomme og spennende fortellinger om alt fra frierier og parykker til god fiskelykke. I Raulandsstua – verdens eldste bolighus av tre – har man kunnet oppleve kunstneren Ida Lorentzens maleri «Bloodlines». Flere bilder av Lorentzen vil bli stilt ut i forbindelse med utstillingen TIDSROM.

Uteblivelsen av utenlandske turister merkes imidlertid på besøkstallet. I juli hadde museet kun 40 % av fjorårets besøkstall. Men: drops i Kolonialen og lefser i eldhuset i Numedal selger som aldri før!

Sommersesongen på museet varer ut august, så det er fortsatt mulig å få med seg årets sommerprogram i Friluftsmuseet.

Norsk Folkemuseum

Innholdsrik høst

Norsk Folkemuseum går en spennende tid i møte. Den nye stiftelsesdirektøren, Nina Refseth, begynner 1. september. Vi ønsker henne velkommen!

Museets høstprogram starter 30. august med en temadag kalt «Spill på alle strenger». Der kan barna få lage sine egne instrumenter og det blir musikk, sang og dans. Helgen 5. og 6. september er det øl-dager på museet med et spennende program for alle ølhunder.

Førjulstiden innledes første søndag i advent og i god tradisjon det blir julemarkeder de to første helgene i desember. Det kommer mer informasjon om Jul på Norsk Folkemuseum i et senere nyhetsbrev.

Åpningen av utstillingen TIDSROM er forskjøvet til 2021. Vi gleder oss!

Venneforeningens høstprogram

Årsmøte 15. september
Årsmøte i Norsk Folkemuseums venner holdes 15. september kl. 18.00 i Collett- og Cappelengården. Årsmøtet er åpent for alle som har betalt medlemskontingent senest en måned før årsmøtet. Møtet avsluttes med et foredrag om den kommende utstillingen TIDSROM ved konservator Geir Thomas Risåsen.
Les mer om årsmøtet her

Medlemskveld 14. oktober
Foredrag om gjenstandssamlingen ved avdelingsleder for konservering Frederikke Bang Lysgård.
14. oktober kl. 18.00 i Collett- og Cappelengården.

Medlemskveld 18. november
Foredrag om fotograf Andreas B. Wilse ved Oskar Puschmann.
18. november kl. 18.00 i Collett- og Cappelengården.

Julepyntet museum 8. desember
Vi inviterer til en spesiell og stemningsfull kveld på museet. Vi går på besøk i utvalgte hus i Friluftsmuseet for å høre fortellinger og levendegjøring av tradisjoner rundt jul i gamle dager. Vi kan love god gammeldags julestemning i mørket, og kanskje vi finner nissen og nissekona som er travelt opptatte i julegaveverkstedet.

Alle arrangementer gjennomføres innenfor de til enhver tid gjeldende smittevernsregler.

Påmelding og spørsmål sendes til venneforeningen@norskfolkemuseum.no

Vi ønsker alle venner en god høst!

Nina Seeberg
Leder av Norsk Folkemuseums Venner