Hopp til hovedinnhold

Venneforeningens bidrag til Museumsloftet

Norsk Folkemuseums Venner har bidratt til finansieringen av et nytt gjenstandsmagasin tilgjengelig for publikum i øverste etasje av Bybygg. Det nye utstillingsarealet gir en unik mulighet til å vise grupper av gjenstander samlet og gjenstander som sjelden hentes fram fra magasin.

  • Kister bak et stort monter
    1/1
    Anniken Mihle

I anledning feiringen av venneforeningens 50 -års jubileum ønsket museet en spesifisert gave. Det ble nedsatt en jubileumskomite som organiserte en innsamling ved hjelp av brev, lotteri, kunngjøring, omtale, mail og personlige henvendelser. Mer enn 60 personer bidro til at jubileumskomiteen kunne gi venneforeningen et tilskudd på ca. kr. 300 000. Venneforeningen økte gavebeløpet til omkring kr. 700 000 totalt.

De spesielle loftslokalene i Bybygg har fått installert et stort utstillingsmonter i glass som man kan bevege seg rundt. Her kan man blant annet studere gjenstanders stilhistoriske variasjoner og regionale særpreg. Utstillingene skal være midlertidige og mange spennende visninger er planlagt. 

Den første utstillingen består av en stor gruppe kister som er hentet fram fra magasin og restaurert. Her er det spennende å studere vekslinger av dekorasjon, størrelser, materiale og stil.

  • Museumsloftet med et stort glassmonter
    1/1
    Anniken Mihle