Omvisning: Jul i by og bygd

Hvordan feiret man egentlig jul i gamle dager? Hva spiste de? Hadde de juletre? Hva med julegaver, og julepynt?

• Jul  Grøsli (Foto/Photo)
    Haakon Harriss/Norsk Folkemuseum
  •  (Foto/Photo)
  • Jul på Enerhaugen - Julemarkedet 2016 (Foto/Photo)
    Stian Nybru/Norsk Folkemuseum

Bli med på en stemningsfull omvisning i julepyntede tun og hus i Friluftsmuseet. Vi besøker folk og fe en travel julaften formiddag. Bli med til arbeiderfamiliene i byens fattigkvartaler, til rikmannshjemmene i de beste strøk, og til storfamilien på bondegården. Noe gjenkjenner du fra egen julefeiring, annet er annerledes og fremmed!

Omvisningen holdes hver dag i perioden 28. november - 31. desember (se unntak nederst på siden):

• Kl. 13.00: På engelsk
  • ​kl. 14.00: På norsk

Omvisningen er gratis med gyldig inngangsbillett. Forhåndspåmelding er ikke nødvendig. Det holdes ikke omvisinger 4. og 5. desember,  11. og 12. desember og 24. og 25 desember.

Velkommen!