Open House Oslo - 24. og 25. september

Gratis omvisning og inngang i forbindelse med Open House Oslo. Billetter til omvisning må reserveres gjennom link nedenfor.

  • Bybygg på Norsk Folkemuseum (Foto/Photo)
    1/1
    Stian Nybru / Norsk Folkemuseum

Sommeren 2021 åpnet Norsk Folkemuseum utstillingen «Tidsrom 1600-1914». Her presenteres norsk by- og embetsmannskultur gjennom dagligliv og fest. Med over 1500 gjenstander og seks interiører er dette museets største innendørs utstilling. Utstillingsbygningen er et av landets eldste betongbygg og ble tegnet av Henrik Bull og sto ferdig i 1914. 

Mens eksteriøret er inspirert av eldre Christianiaarkitektur, så består bygningens indre av store haller med bæresøyler i hver etasje. Arkitektkontoret Askim Lantto stod for rehabiliteringen av bygget. I omvisningene lørdag og søndag vil prosjektansvarlig og utstillingsarkitekt Cecilie Thue fortelle om rehabiliteringen, mens konservator Geir Thomas Risåsen viser rundt i utstillingen.

Omvisningen er gratis og holdes klokken 12.00 og 13.00 lørdag 24. september og søndag 25. september. Gratis inngang til hele Folkemuseet for deltakere på omvisning. Billett må hentes ut fra lenke nedenfor.


Forhåndspåmelding