Oslo Strikkefestival tilbake på Norsk Folkemuseum

Etter et års pause er det igjen duket for Oslo Strikkefestival på Norsk Folkemuseum. 6000 strikkglade ventes inn portene helgen 7.-8. september.

Hva: Oslo Strikkefestival
Når: 7.-8. september
Hvor: Norsk Folkemuseum

Oslo Strikkefestival er årets store begivenhet for mange strikkeinteresserte. Her kan man delta på kurs og foredrag, få med seg live podkastinnspilling, handle på den store internasjonale markedsplassen, eller rett og slett strikke sammen med andre strikkeentusiaster.

Tilbake etter et års pause
Oslo Strikkefestival hadde tidligere sitt tilholdssted på Deichmanske bibliotek. I 2017 hadde den vokst seg så stor at den ble flyttet til Norsk Folkemuseum. Også her sprengte den sine egne rammer, og man valgte å ta et års pause for å reorganisere. Nå er festivalen tilbake, bedre forberedt enn noen gang, og man forventer opptil 6000 besøkende.

Internasjonale kurs
Kursene holdes av kunnskapsrike norske og internasjonale instruktører. Her er det rift om plassene og publikum må sjekke hjemmesidene til Oslo Strikkefestival for å se hva som er ledig. Mange av kursene foregår, i tillegg til norsk, på engelsk, svensk og dansk da en rekke av kurslederne er utenlandske.

Forskning på ull for barn
Som en del av arrangementet har Oslo Fylkeshusflidslag drop-in garnaktiviteter for barn søndag. Her forsker, leker og lærer barn om ull.

Omvising av museets eksperter
Norsk Folkemuseums strikkeeksperter, ved blant andre Kari-Anne Pedersen, holder omvising i museets strikkeutstilling og folkedraktutstilling.

Oslo Strikkefestival arrangeres både lørdag og søndag. Obligatorisk oppmøte for alle som er hekta på strikking, håndarbeid og garn. Og de er det mange av!

Billetter til inngang, foredrag, fest og kurs kan kjøpes via lenken under. Billetter kan også kjøpes i døra.