Polsk jul på Norsk Folkemuseum. 11. november kl. 11 - 16

Polakker i Norge har tatt med sine juletradisjoner og vi feirer polsk jul på Norsk Folkemuseum. Nytt i år er et massivt juletre fylt med pynt fra Polen.

En hel dag med polsk julepynt, polsk julemat og polske juletradisjoner i samarbeid med den største innvandrergruppen i Norge. Det er hva man får på Norsk Folkemuseum 11.november - polsk jul, i Norge! 

I likhet med nordmenn er polakker svært opptatt av julen og alle dens tradisjoner. Og i Polen er det stor tradisjon for utendørspynting. Dette gjenskapes i polsk maner på Bygdøy. Et juletre ved museets inngang blir pyntet med store julekuler og lys som har kommet i egen trailer fra den polske kystbyen Sopot. Det polske juletreet blir et skue, både for polakker og nordmenn.

Szopka er en annen særpolsk skikk man blir bedre kjent under arrangementet Jul på polsk. Dette er en vakker julekrybbe laget i polsk stil av polske kunstnere, inspirert av vår egen Gol Stavkirke. Her møtes norsk og polsk kultur - i Norge. Og det er hva denne dagen handler om. 

Polske pepperkakeverksted er populært for barna. Polske speidere hjelper til med gjennomføringen, slik at også de polske barna blir direkte involvert i arrangementet. Det blir også smaksprøver på utvalgte polske matretter.

11. november er 100-årsdagen for Polen som selvstendig nasjon. Markering av dagen blir gjort av den polske ambassadøren til Norge. Etter talen blir det holdt en klassisk konsert med verker av polske komponister. 

Alle som vil oppleve polsk kultur, og polsk jul, bør ta turen til Norsk Folkemuseum 11. november. Dette blir garantert en opplevelse for både nordmenn og polakker.