Potetferie hele høstferien på Norsk Folkemuseum

I gamle dager fikk barna fri fra skolen for å plukke poteter. Den gang het det potetferie. Fremdeles får ungene fri, men de færreste har poteter å plukke. Det gjør Norsk Folkemuseum noe med – her kan barna ta opp poteter hele uka!

• Kasse med nypoteter i potetåker (Foto/Photo)
    Morten Brun

Hele familien ut i åkeren!
På Norsk Folkemuseum inviteres publikum ut i åkeren for grave frem poteter av typen Berber. Med begrensning på 10 poteter per snute er det nok til alle. Selvplukkede poteter gjør gjerne sitt til at middagen smaker ekstra godt. Bare husk ordentlig fottøy, for graver man i jorda risikerer man å man bli skitten. Og det er gjerne halve moroa - både for liten og stor.

Trygt og godt med potetopptak
Det godt med plass på potetjordet på Norsk Folkemuseum. Dette blir derfor en trygg og god potetferie for barn, foreldre og besteforeldre som ønsker å holde en gammel tradisjon i hevd. På museet treffer man også dyrene på beite. Eller man kan ta en tur innom lefsebaksten eller Kolonialen. Lefser, gammeldags godteri og poteter går nemlig aldri av moten!

Potetfest søndag 4. oktober
Potetferien avsluttes med en skikkelig potetfest søndag 4. oktober. Her bys det på ekte potetgull – gullkorn om poteten, mens det jaktes på bortkomne gullpoteter. Vet du forresten hvor poteten opprinnelig kommer fra? Ta kontakt med arrangementsansvarlig Karine Munch, så gir hun deg svaret.

• Potetferie (Foto/Photo)
    Morten Brun