Pressemeldinger i 2019

Barnas vinterferie med snøgaranti!

Norsk folkemuseum inviterer til vinterferie med snøgaranti. På den måten kan barna lage snømenn, slik de gjorde før i tiden.

Norsk Folkemuseum lager håndverkstun for fremtiden

Norge kommer i fremtiden til å ha behov for 60 000 håndverkere som kan og forstår bygningsvern. Norsk Folkemuseum vil bidra til at bygningsvern og tradisjonshåndverk blir en del av håndverkerutdannelsen. Tanken er at gammel kunnskap skal bidra til å løse dagsaktuelle miljøutfordringer.

Elendighet på Norsk Folkemuseum

«Alt var bedre før» hører man folk si, men var det virkelig slik? Bli med når Norsk Folkemuseum viser deg hvordan folk levde sine liv i gamle dager, med strev, slit, sykdom og død tett innpå kroppen.

Søndag med Vintage på Folkemuseet

Vintage-klær er populært fordi de både er attraktive og bærekraftige, men hva vet du egentlig om historien til de unike klesplaggene du har på deg? Og hvordan tar du vare på dem? På søndag gir Folkemuseet deg svar og viser deg klærnes hemmelige liv!

Direktørskifte i stiftelsen Norsk Folkemuseum.

Direktør Olav Aaraas har meddelt styret at han fratrer sin stilling som direktør for stiftelsen Norsk Folkemuseum i mai neste år, idet han fyller 70 år i 2020 og ønsker å gå av med pensjon.

Tid for potetferie

I høstferien skal potetene på Folkemuseet opp av jorda. Og publikum inviteres til å delta i arbeidet. Potetferie er en super familieaktivitet for tre generasjoner.

Historisk bursdag

Norsk folkemuseum feirer 125 år i år, og søndag 25. august inviterer museet til et historisk bursdagsselskap for barn i alle aldre. Ta med hele familien og lek deg gjennom bursdagsleker fra 1800-tallet og fram til i dag. Kake og brus til alle som kommer!

Samiske kulturskatter vender hjem

Over 1600 samiske kulturhistoriske gjenstander tilbakeføres nå til samiske museer. I dag var partene i Bååstede-prosjektet samlet til en høytidelig markering i Kautokeino.

bryllupsbonanza-på-norsk-folkemuseum

Mer enn 40 brudepar velger å si ja til hverandre på museet lørdag 8. juni. Samme dag kan publikum og bryllupsgjester vandre gjennom flere epoker med bryllupstradisjoner.

Boligfestivalen

Enten man bor i trehus, murhus eller en bygård er det mye å tenke på når de kommer til vedlikehold. Fortvil ikke, den 25. mai på folkemuseet samles en stor rekke håndverkere, rådgivere og eksperter som gir råd, hjelp og inspirasjon til akkurat din bolig. Vel møtt til årets begivenhet innen byggningsvern!

Fastelavn blir FAKElavn

Tradisjonell fastelavns-feiring og alt snudd på hodet! Det er hva Norsk Folkemuseums familiearrangement FAKElavn byr på søndag 3. mars. Her blir det ris, boller, narr, narresti og lyvekonkurranse og Fake History.

Norsk Folkemuseum ferier 125 år!

Hva: Nytt lys. Lysshow og samtale. Hvor: Norsk Folkemuseum. Når: Samtale 18.00. (Billett). Lysshow fre, lør og søn 18.00 – 21-00 (gratis). I 2019 er det 125 år siden Norsk Folkemuseum ble stiftet. Fredag 25.januar starter markeringen med samtale om museets rolle og lysshow i Friluftsmuseet. Gratis inngang til lysshowet hele helgen!