Familiedagen Rå kraft

Hvordan bruker vi kraft? Det finner du ut av på familiedagen Rå Kraft. Bli med og bruk kraft slik man gjorde før og slik vi gjør i dag!

• 300715_mb_037_AS_red.jpg
    Morten Brun /

Hva: Familiedagen Rå Kraft
Når: Søndag 27. mai, klokken 11.00 - 16.00.
Hvor: Norsk Folkemuseum

Hydrogenbil, elbiler, hester, traktor, økser og menneskelig muskelkraft er blant ingrediensene når Norsk Folkemuseum inviterer til en reise i kraftens historie. Her blir det mye å lære og å oppleve for nysgjerrige kraftplugger i alle aldre.

Fra muskler til maskin og strøm
Før i tiden var det kun ren muskelkraft fra mennesker og dyr som var tilgjengelig. Nå har vi strøm i veggen og drivstoff på tanken akkurat som det passer oss! På arrangementet Rå Kraft tas publikum med på en kraft-reise fra fortid til nåtid.  Her kan de selv prøve hvordan man har brukt kraft både før og nå.

Konkurranser og fysiske utfoldelser
Det blir fysiske utfordringer og tekniske nyvinninger side om side. Den konkurranselystne kan prøve å kjøre ved med trillebår, teste sine krefter ved å dra en kjerre som en hest, eller heise en sandsekk med vinsj.  Eller hva med en tur i en hydrogenbil eller elbil gjennom museet?

«Kjerringplager» og lysets historie!
Hypping av poteter med en «kjerringplager», var vanlig før. Du kan finne ut hvordan den brukes på Folkemuseet. Her er det nok av kunnskap. Lær om lysets historie. Og hør hvordan vi har gått fra tyristikker til LED-lamper og fra levende ild til solenergi. Ellers kan du bare ta deg en sykkeltur i museet. Vi stiller med sykkel. Du med kraften.

Et arrangement som passer spesielt godt for nysgjerrige barn og voksne med mye kraft og energi på lager. Her kan dere slippe den løs. Og lære en hel masse underveis.

Kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Jon Ilseng,